Politie Haaglanden

Extra persbericht 30 januari

Den Haag, 30-01-2009

Twintigers aangehouden voor zware mishandeling bejaarde man

Den Haag - Met de aanhouding van twee mannen uit Den Haag (25 en 28 jaar oud) heeft Politie Haaglanden de vermoedelijke daders opgepakt van een zware mishandeling die in de nacht van 31 december op 1 januari plaatsvond in de Polsbroekstraat. Het slachtoffer, een 68-jarige man uit Den Haag, stond in de nieuwjaarsnacht samen met familieleden bij een vreugdevuur. Toen één van de familieleden een aantal mannen aansprak die een bloembak van een buurtbewoner op het vuur wilden gooien, ontstond er ruzie.

De daders werden kwaad en mishandelden de schoonzoon van de 68-jarige man. Toen die een portiek in kon vluchten richtten de mannen hun agressie op het 68-jarige slachtoffer. Ze schopten en sloegen de man meerdere malen waardoor hij ten val kwam. Nadat een van hun het slachtoffer ook nog eens schop tegen zijn hoofd had gegeven raakte hij buiten bewustzijn. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een aantal dagen moest blijven.

De mannen mishandelden niet alleen de Hagenaars, maar richtten ook vernielingen aan, aan een woning en een fiets. De recherche van bureau Zuiderpark heeft de afgelopen weken intensief onderzoek gedaan naar de identiteit van de daders. Mede dankzij enkele goede getuigenverklaringen kwam de politie beide verdachten op het spoor.

Op zaterdag 17 januari werd het tweetal, met toestemming van de officier van justitie aangehouden. De twee verdachten zijn dinsdag 20 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris en beiden zijn in eerste instantie voor 14 dagen in bewaring gesteld. De 25-jarige is wegens persoonlijke omstandigheden daarna geschorst. De 28 jarige verdachte moest donderdag 29 januari voor de raadkamer van het Gerechtshof verschijnen en is in afwachting van het proces ook geschorst.