Nog geen troonswisseling te verwachten dit jaar

30/01/2009 11:14

Trendbox BV

In het jaar 2000 heeft marktonderzoekbureau Trendbox aan 500 Nederlanders gevraagd wanneer men verwachtte dat Koningin Beatrix de troon zou overdragen aan haar oudste zoon. Destijds gaf Nederland aan dat Hare Majesteit nog gemiddeld 11 jaar zou regeren. Met andere woorden, volgens de Nederlanders zou pas in het jaar 2011 een troonswisseling plaatshebben. Aan het einde van 2008 heeft Trendbox wederom aan 500 Nederlanders (16 jaar en ouder) gevraagd of men verwacht dat Koningin Beatrix dit jaar (2009) haar aftreden zal aankondigen. Eenderde van Nederland denkt van wel; de meerderheid dus van niet. Op korte termijn verwacht Nederland derhalve nog geen wisseling van de wacht/macht.

Onder degenen die denken dat Hare Majesteit dit jaar wel haar aftreden bekend zal maken, zijn opvallend veel jongeren (43%). Eenzelfde aantallen (42% en 40%) zijn te vinden in respectievelijk de Randstad en onder inwoners in het Oosten van Nederland. Het zijn met name de senioren alsmede inwoners in Noord en Zuid Nederland die, in ieder geval dit jaar, geen aftreden verwachten van Koningin Beatrix.

Over Trendbox

Trendbox is een middelgroot, volledig onafhankelijk marktonderzoekbureau. Vanaf de oprichting in 1990 heeft het bedrijf een gezonde groei doorgemaakt. Dankzij een goede balans tussen ad hoc opdrachten en continue trendmonitors, heeft Trendbox zich een onderscheidende positie in de Nederlandse markt voor marktonderzoek en marktinformatie verworven. Trendbox is lid van de Research Keurmerkgroep, de vereniging van ISO gecertificeerde onderzoekbureaus in Nederland. Meer informatie is te vinden op www.trendbox.nl.

Voor meer informatie over het persbericht kunt u contact opnemen met:

TRENDBOX B.V.

Lex de Witt

Onderzoeksdirecteur

020-669 44 14