Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 30 januari 2009

* VROUW ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDING / VROUW OVERLEDEN

ROTTERDAM - Een 21-jarige vrouw uit Rotterdam is woensdagochtend zeer ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Admiraal de Ruyterweg. Rond half acht werd de 21-jarige fietsster aangereden door een vrachtwagen bestuurd door een 34-jarige man uit Achthuizen. Het slachtoffer liep zwaar hoofdletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis. De verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van dit ernstige ongeval. Het slachtoffer is op donderdagmiddag overleden aan haar verwondingen in het EMC ziekenhuis.


* MAN MET SCOOTMOBIEL WEER OP DE KANT GEHOLPEN

ZUIDLAND / DE EILANDEN - De politie heeft geassisteerd bij een incident aan de Ganzenhoek waarbij een man met een scootmobiel van het talud was afgereden. Dit gebeurde donderdag rond één uur. Toen was een 83-jarige man uit Zuidland naast de weg beland en via het talud naar beneden gegleden. Een voorkomende man had geprobeerd hem naar boven te trekken, voordat hij in het koude water terecht was gekomen. Een andere passant had met zijn auto de scootmobiel naar boven getrokken. De brandweer en de ambulancedienst waren ook aanwezig voor hulp. Het slachtoffer is overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA TANKEN ZONDER BETALEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die was weggereden bij een tankstation zonder te betalen. Vrijdagochtend vroeg om half één kreeg de politie van een benzinestation aan de 's-Gravendijkwal de melding dat er iemand was weggereden nadat hij had getankt zonder te betalen. Het zou gaan om een groene Laguna. Hierop is direct een onderzoek gestart in de omgeving. Surveillerende agenten zagen de man rijden op het Oostplein. Op de Oostmaaslaan hielden agenten de man staande. Ze hielden de bestuurder, een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel, aan. Mogelijk zou de man ook al eerder diefstallen hebben gepleegd uit het tankstation. Agenten namen de man mee naar het politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek. Ook namen ze de auto in beslag.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE VAN INBRAAK AAN

ROTTERDAM-OOST - Politiemensen van het district Oost kregen donderdagavond om ongeveer elf uur een melding dat er was ingebroken in een school aan de Boezemweg. Na die inbraak zou een man zijn weggelopen in de richting van de Gerdesiaweg. Politiemensen die onderweg waren naar de school zagen daar inderdaad een man lopen die aan de beschrijving voldeed. Toen deze de politieauto zag, zette hij het op een rennen. Hij gooide op zijn vlucht een tas en plastic handschoenen weg. De politiemensen wisten de man te achterhalen en hielden hem aan voor de inbraak. In de weggegooide tas bleek een computerscherm te zitten die afkomstig was uit de school. De verdachte, een 34-jarige Rotterdammer, is overgebracht naar het politiebureau.


* MANNEN MET GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN
SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft twee mannen aangehouden nadat er een melding was binnengekomen dat ze een auto hadden gestolen. Donderdagmiddag rond twee uur kreeg de politie een melding binnen dat er een auto was gestolen vanaf een bouwterrein aan de Parallelweg in Schiedam. Surveillerende agenten zagen in de omgeving van de A13 ter hoogte van de Zestienhoven de gestolen auto rijden met twee mannen erin. Samen met een politie-eenheid van de KLPD hielden ze de auto ter hoogte van Pijnacker staande. De twee werden door de agenten uit de auto gehaald en aangehouden. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Na verhoor en contact met medewerkers op de bouwplaats bleek dat het tweetal rond één uur op staande voet was ontslagen. Toch hadden ze een voertuig meegenomen van het bedrijf. Politiemensen hebben hierop de auto in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* FIETSVERLICHTINGCONTROLE
ROTTERDAM-ZUID / ALBRANDSWAARD - Op donderdag 29 januari heeft burgemeester Bergmann in alle vroegte het startsein gegeven voor de fietsverlichtingscampagne. Om 07.15 uur reikt de burgemeester bij het politiebureau aan de Hofhoek in Poortugaal gratis fietsverlichting uit. De komende periode deelt de politie op verschillende plekken in de gemeente lampjes uit. De campagne is een initiatief van de politie en wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente. De politie controleert in het kader van de verkeersveiligheid regelmatig op fietsverlichting. Met de campagne wil de politie iedereen informeren over het belang van het voeren van de juiste en goed werkende fietsverlichting tijdens het fietsen in het donker, maar ook tijdens de schermerperiode en bij slecht weer. Als fietser is het belangrijk om te zorgen voor een goede zichtbaarheid om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen. Fietsers die geen of geen goede verlichting hebben, kunnen een boete krijgen. Tijdens de campagne krijgen de fietsers met een slechte verlichting geen boete, maar een fietslampje aangeboden. Fietsers die zowel geen verlichting aan de voorzijde als de achterzijde hebben, krijgen een boete en een lampjesset.


* TWEE HUISVERBODEN VANWEGE HUISELIJK GEWELD

ROTTERDAM - De politie van het district Feyenoord-Ridderster heeft donderdagmiddag driemaal moeten optreden vanwege gevallen van huiselijk geweld. De eerste melding kwam om kwart voor drie. In een woning aan het Stootblok werd de bewoonster belaagd door haar partner. Dit was niet voor de eerste keer, de politie heeft daar al vaker op moeten treden. De partner, een 32-jarige Rotterdammer, is aangehouden en hij heeft vervolgens een huisverbod gekregen. Kort daarna, om ongeveer kwart over vijf, kwam eenzelfde melding binnen bij de politie. Op de Peitkreek had een 44-jarige man zijn 34-jarige partner zodanig mishandeld dat zij voor behandeling over moest worden gebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau aan de Veranda en ook hij heeft een huisverbod gekregen. Om half zeven 's avonds volgde het derde geval van huiselijk geweld. Hier betrof het een echtpaar dat ruzie had gekregen in een woning aan de Oranjeboomstraat. Dit is de woning van de moeder van één van de twee. Bij de ruzie waren ook die moeder, een nichtje en het
1-jarige kindje van de twee aanwezig. De beide echtelieden, alle twee 22 jaar oud, beschuldigden elkaar van schoppen en slaan en omdat ter plekke niet duidelijk werd hoe de vork in de steel zat, zijn beiden aangehouden voor huiselijk geweld en overgebracht naar het politiebureau aan de Veranda. Het kindje van de twee is ondergebracht bij familie.


* METHADON KWIJTGERAAKT
FEIJENOORD-RIDDERSTER - Donderdagmiddag kwam een 50-jarige Rotterdammer op bureau Maashaven melding doen dat hij op woensdag tussen tien uur 's ochtend en vijf uur 's middags een hoeveelheid methadon was kwijtgeraakt. Dit is gebeurd tussen de Slinge en de Cronjestraat. Het ging om zes zakjes Methadon die aan elkaar vast zitten, per zakje 3 witte tabletten, een grote ronde, kleine ronde en een driehoekige, per zakje 90 milligram. Het totaal is 540 milligram. Wanneer mensen dit hebben gevonden, kunnen ze dit op een politiebureau afgeven.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA BABBELTRUC
ROTTERDAM-PRINS ALEXANDER - De politie heeft woensdag 28 januari een 22-jarige Rotterdammer aangehouden voor oplichting (de zogenaamde babbeltruc). De man had op 13 januari geprobeerd een oudere vrouw in de Helgaflat in Rotterdam 2000 euro afhandig te maken door zich voor te doen als deurwaarder. Daarbij overhandigde de verdachte de bewoonster een vervalste dagvaarding. De bewoonster liet zich niet misleiden en gaf aan eerst het één en ander uit te gaan zoeken en vroeg het telefoonnummer van de man. Doordat de man zijn echte telefoonnummer opgaf aan de vrouw kon de politie, bij wie de vrouw aangifte deed, zijn identiteit achterhalen. Uit nader onderzoek bleek de man ook bij een eerdere oplichtingzaak in Prins Alexanderpolder gebracht te kunnen worden. De man heeft inmiddels beide zaken bekend. Het is de tweede dader van babbeltrucs die in korte tijd in Prins Alexanderpolder is opgepakt. Zaterdag 17 januari werd al een 55-jarige vrouw uit Rotterdam opgepakt voor het toepassen van babbeltrucs.

Voorkom dat u slachtoffer wordt!

De politie vraagt ouderen alert te zijn op eventuele babbeltrucs. Wilt u niet dat men weet dat u alleen woont, gebruik dan geen naambordjes met enkel mevrouw en/of een dubbele achternaam.

Doe nooit zomaar de deur open voor vreemden of gebruik een kierstandhouder / deurketting.

Vraag altijd om legitimatie als iemand namens een instantie of bedrijf komt.

Bel dit bedrijf als u het niet vertrouwt.

Bent u alleen, maak dan een nieuwe afspraak en zorg dat er dan iemand bij u is.

Geeft nooit een bankpas en/ of pincode af.

Wordt u onverhoopt toch slachtoffer, doe altijd aangifte.