Politie Gelderland-Zuid

Inbraken geplaatst bij inbrekers

Meerdere aanhoudingen door woninginbrakenteam De Waarden

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 30-01-2009 o Sinds maandag 19 januari heeft het woninginbrakenteam voor politiedistrict De Waarden 12 personen verhoord op verdenking van heling/diefstal en wel bij woninginbraken. Door het onderzoek zijn vijf inbraken opgelost.

De afgelopen weken zijn door meerdere rechercheurs van dit permanente inbrakenteam diefstallen onderzocht die sinds mei 2008 zijn gepleegd in dit politiedistrict. Door het horen van een tiental getuigen en de aanhouding van verdachten is helderheid gekomen in specifiek vijf inbraken. De inbraken zijn gepleegd in verschillende gemeenten in district De Waarden.

Er is geen sprake van samenhang tussen de inbraken of verdachten. Het betreft afzonderlijke diefstallen. Naast de woninginbraken is in een geval sprake van diefstal van geld uit een woning in een verzorgingstehuis in Culemborg. Het huis heeft inmiddels maatregelen genomen.

De verdachten zijn, op 1 vrouw na allemaal mannen, variëren in leeftijd tussen de 18 en 40 jaar en afkomstig uit de plaatsen Groenekan, Amerfoort, Cuijk, Beekbergen, Tiel, Culemborg en Ochten.

Preventiemaatregelen
Naast de aanpak door de politie van de daders en dadergroepen is het voorkomen van (woning)inbraak nog altijd beter. Enkele zaken die u bijvoorbeeld zelf kunt ondernemen om diefstal te voorkomen:
* inbrekers maken soms gebruik van zogenaamde hengels. Met een lange stok of zelfgemaakte hengel en daaraan bevestigde haak wordt door de brievenbus gehengeld. De sleutelbos die aan een sleutelkastje of op een haltafeltje ligt kan met wat handigheid aangehaakt worden.

* Berg uw (auto)sleutels weg op een plek die niet direct voor het grijpen ligt.

* Zorg dat uw waardevolle spullen niet direct in het zicht van het raam liggen.

* Laat s avonds meer dan een spaarlamp branden als u de woning verlaat.

Kijk voor meer tips op deze politiesite onder Preventie. (01)

Laatst gewijzigd 30-01-2009 11:36 | © Regio Gelderland-Zuid |