Gemeente Edam-Volendam

Gemeenteraad keurt krediet onderzoek naar Maria Goretti-locatie goed

De raad van de Gemeente Edam-Volendam heeft gisteravond in zijn vergadering besloten een planvoorbereidingskrediet voor de Maria Goretti-locatie ter beschikking te stellen. Daarmee kan het college van burgemeester en wethouders een onderzoek starten naar de mogelijke woningbouw op die plek, de herhuisvesting van huidige gebruikers (de LOVE, de Stichting Turnpromotie Edam-Volendamen het Club- en Buurthuiswerk (CBW) en onderhuurders daarvan) en de financiële haalbaarheid hiervan.
De uitkomsten van dit onderzoek moeten uitwijzen welke mogelijkheden er zijn voor alle betrokkenen. Het onderzoek volgt op een quickscan van het college, die is aangeboden aan de raad. Daaruit is onder andere gebleken dat de huisvesting van de LOVE, de Stichting Turnpromotie Edam-Volendam en het CBW ruimte laat voor verbetering. Ook leent de centrale ligging van de Maria Goretti-locatie zich goed voor woningbouw.

Nu gaat het college breder onderzoek plegen naar de financiële haalbaarheid. Belangrijk daarbij is dat de huidige gebruikers elders een kwalitatief goede huisvesting wordt geboden. Waar die gaat komen is onderdeel van het onderzoek. Het college zet in op een win-win situatie voor alle partijen.