Politie Zuid-Holland-Zuid

30/1 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 30-01-2009 o Persberichten district II

INBREKER NA RUIM VIER MAANDEN AANGEHOUDEN
SCHOONREWOERD - De politie heeft op dinsdagmiddag 27 januari een 42-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden op de A12. De man wordt verdacht op 6 september 2008 in de woning van een 85-jarige vrouw te hebben ingebroken. De politie kwam de verdachte op het spoor na zeer inhoudelijke informatie van twee alerte getuigen. Incident 6 september 2008
De man belde samen met een vrouw aan bij de woning aan de Wilgenlaan en deed zich voor als een chauffeur van een zorginstelling die de bewoonster wilde ophalen voor een feestje bij de buren. Vanwege de kortademigheid van de bewoonster, stelde de man voor om even buiten te gaan zitten. Kort daarna waren de verdachten vertrokken. Zij bleken enkele honderden euros in contanten en een bankpas te hebben meegenomen.
Getuigen
Na het incident verspreidde de politie een getuigenoproep waar twee waardevolle reacties op kwamen. De ene getuige had een verdachte auto zien wegrijden en noteerde daarop het kenteken. De andere getuige liep ten tijde van het incident langs de woning en vertrouwde het niet. Hij nam daarop een kijkje bij de woning en werd weggeduwd toen de verdachten er vandoor wilden gaan.
Op basis van het kenteken werden de gegevens van de bestuurder in een landelijke database gezet en kon het KLPD de man afgelopen dinsdag van de weg halen.
Daarop volgde een fotoconfrontatie waarbij twaalf fotos werden getoond aan de getuige die de man had gezien. Dit leverde 100% herkenning op. De man is in verzekering gesteld en wordt verhoord.

AANRIJDING LETSEL
KINDERDIJK Op donderdagmorgen 29 januari 2009 omstreeks 07.15 uur vond op de kruising Molenstraat met de Veerdam een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. Een personenauto, bestuurd door een 28-jarige man uit Krimpen aan de Lek, reed vanaf de Veerdam de Molenstraat op en verleende geen voorrang aan een 51-jarige fietser die vanuit de richting Nieuw-Lekkerland over de Molendijk reed. Een aanrijding volgde. De man kwam op het wegdek terecht. Zijn arm raakte uit de kom en hij werd voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
INBRAAK WINKEL
GORINCHEM In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 januari 2009 is ingebroken in een winkel aan de Langendijk. Men is binnengekomen nadat een ruit aan de voorzijde werd vernield. Uit de kassa werd een klein geldbedrag gestolen. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

WEGENS BEDREIGING AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Een 20-jarige man uit Papendecht is op vrijdagavond 29 januari op de Jan van Goijenstraat aangehouden. De man had in winkelcentrum Westpolder ruzie gemaakt met zijn ex-vriendin. Toen een 18-jarige passant dat zag en tegen de man zei dat hij rustig aan moest doen, bedreigde de 20-jarige man hem met de dood. Intussen was de politie al gewaarschuwd en die nam de verdacht mee naar het bureau in Papendrecht. De man is voor de nacht ingesloten en wordt verhoord.

VERDACHTE VAN DIEFSTAL AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 31-jarige man uit Gorinchem is op vrijdagavond 29 januari op de Zusterstraat aangehouden. Getuigen zagen hem in deze straat in een niet-afgesloten auto stappen. De eigenaar had daar geen toestemming voor gegeven. Bij de verdachte werd een zonnebril aangetroffen die hij uit de auto had meegenomen. Agenten waren in de buurt en hielden de man direct aan. Hij verklaarde dat niet-afgesloten autos hem dwongen daaruit te stelen. De man is een bekende van de politie en is voor de nacht ingesloten.

VEEL TEVEEL GEDRONKEN
SLIEDRECHT Een 20-jarige man uit Sliedrecht is op 30 januari op de Stationsweg aangehouden. Agenten onderwierpen hem aan een routinecontrole. Daaruit bleek als snel dat deze beginnend bestuurder veel teveel gedronken had: 1,4 promille in plaats van het maximale promillage van 0,2. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man is na verhoor in vrijheid gesteld.

ONDERUIT MET DE BROMFIETS
ALBLASSERDAM Een 33-jarige man uit Dordrecht is op 29 januari op de grote Beer met zijn bromfiets onderuit gegaan. Hoe dat kon gebeuren is onbekend, maar de gevolgen waren wel duidelijk: de man liep een gebroken pink op. Het is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

GROTE VERKEERSCONTROLE: 62 BEKEURINGEN
LEERDAM Een grote controle op de Koningin Emmalaan en het Voorwaartsveld heeft op 29 januari in totaal 62 bekeuringen opgeleverd. Het meest werd geverbaliseerd voor onvoldoende of defecte verlichting, het niet-bij zich hebben van het rij- en/of kentekenbewijs en voor opgevoerde brommers. 80 weggebruikers werden gecontroleerd op alcopholgebruik: niemand blies boven de streep. De controle werd van 154.30 tot 22.00 uur gehouden.

NA INBRAAK AUTO GESTOLEN
ALBLASSERDAM - Bij een inbraak in een woning aan de IJsvogel is naast een TV, DVD-speler en een spelcomputer ook een BMW personenauto buitgemaakt. De inbreker(s) wisten binnen te komen door bij een raam gaatjes te boren. De Unit Forensische doet, zoals altijd bij een inbraak, sporen onderzoek en het wijkteam buurtonderzoek.