Politie Zuid-Holland-Zuid

30/1 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 30-01-2009 o Persberichten district I

POLITIE ZOEKT NOG STEEDS MOEDER EN DOCHTER VERSTEEG DORDRECHT De politie in Dordrecht heeft de 10-jarige Sharon Versteeg en haar moeder nog niet gevonden en hoopt nog tips die naar hun verblijfplaats leiden. Naar aanleiding van berichtgeving in het televisieprogramma Vermist, via politieberichten op de televisie en in Opsporing verzocht zijn in totaal enkele tientallen tips binnengekomen die stuk voor stuk worden bekeken op bruikbaarheid.

Sharon en haar moeder verlieten op 4 januari omstreeks 18.00 s avonds de woning in Dordrecht waar Sharon op dat moment verbleef. Ze zouden samen iets gaan eten. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van het tweetal. Sharon staat onder toezicht van Bureau Jeugdzorg in Dordrecht. Ze woont niet bij haar moeder maar elders in Dordrecht. Signalement Sharon:

- Donkerblond stijl halflang haar met pony

- Ongeveer 1.50m lang

- Tenger postuur

- Groene ogen
Op de dag van haar verdwijning droeg Sharon:

- een donkerbruine winterjas met bontkraag

- een grijs truitje bedrukt met zwarte figuurtjes met daarover een kort zwart vestje

- een strakke spijkerbroek

- bronskleurige sneakers

Signalement moeder:

- lang

- tenger

- geblondeerd haar

Wie weet waar Sharon en/of haar moeder op dit moment verblijft of anderszins informatie kan verschaffen die helpt in het onderzoek naar deze vermissing wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie Zuid-Holland-Zuid. U wordt verzocht te bellen met de politie via telefoonnummer 0800-6070 (gratis)

POLITIE WAARSCHUWT VOOR OPLICHTER
DORDRECHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt voor een onbekende man die zich dit jaar zeker drie keer schuldig heeft gemaakt aan oplichting. De man deed zich voor als postbode en droeg oranje kleding die gelijk is aan de bedrijfskleding van TNT. De man belde bij mensen aan, gaf het pakketje af en vroeg de nietsvermoedende bewoners om een klein bedrag te pinnen. Dat pinnen mislukte zogenaamd, waarna de man wegging. Met het apparaat werd niet gepind, maar geskimd: de gegevens op de betaalpas werden met het apparaat gekopieerd. De man wist ook de pincode af te kijken, waarna hij grote bedragen van de rekeningen van de slachtoffers afhaalde.
TNT-Post benadrukt dat postbodes en TNT-pakketbezorgers nooit met mobiele pinapparaten langs de deur komen. De politie adviseert heel voorzichtig en terughoudend te zijn bij mensen die aan de deur goederen willen verkopen of afrekenen.

VERNIELING RUIT
DORDRECHT Een 46-jarige vrouw uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een ruit van de buren. Dit gebeurde op donderdagmorgen 29 januari 2009 omstreeks 09.45 uur op de Pieter de Hoochstraat. De vrouw had geklaagd over geluidsoverlast bij de benedenburen. Toen de buurvrouw haar daarop uitschold en de deur voor haar neus dichtgooide, sloeg de vrouw een barst in de ruit. Ze had een wondje aan haar hand opgelopen. Ze is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HONDENMANDEN GESTOLEN
DORDRECHT Twee vrouwen van 19 en 34 jaar uit Gouda zijn op 29 januari op het P.A. de Kokplein aangehouden. Ze zouden voor een dierenwinkel een hondenmand hebben weggenomen zonder te betalen. Een beveiliger zag het gebeuren, hield de twee aan en droeg ze over aan de politie. Uit onderzoek bleek dat de twee ook snoep en kleding uit andere winkels in het winkelcentrum gestolen zouden hebben. En ook de diefstal van een tweede hondenmand wordt de twee toegerekend. De 34-jarige is in verzekering gesteld. Haar 19-jarige plaatsgenote is na verhoor in vrijheid gesteld.

DRIE MANNEN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Drie mannen van 17, 18 en 20 jaar uit Gouda zijn op 30 januari op de autosnelweg A16 aangehouden. Na de melding van een poging inbraak in een woning aan de Pijperlaan gingen agenten ter plaatse. In de buurt kwamen ze een auto tegen met het drietal erin. Het trio is bij de politie wegens onder meer diefstal veelvuldig bekend. De inbraak aan de Pijperlaan werd niet voltooid en in de auto van de drie werd ook geen buit aangetroffen. Wel een schroevendraaier die mogelijk bij de poging is gebruikt. De drie zijn ingesloten. De auto en schroevendraaier zijn in beslaggenomen.

AUTO IN VIJVER
ZWIJNDRECHT Een 51-jarige vrouw uit Zwijndrecht heeft op 29 januari haar auto in een vijver aan de Plantageweg gereden. De auto stond in de eerste versnelling en niet op de handrem. De vrouw was dit vergeten en startte haar voertuig in de veronderstelling dat de auto in zn vrij stond en wél op de handrem. Toen ze startte en de auto vooruit schoot, gaf ze in de hectiek ook nog eens gas in plaats van te remmen. De vrouw bleef gelukkig ongedeerd.

AANHANGER IN BRAND
DORDRECHT Midden in een weiland aan de Vlaakweg is op 29 januari een oude aanhangwagen in brand geraakt. Niemand raakte gewond. De brandweer heeft de brand snel geblust. Vanwege de locatie en het feit dat niets wijst op een andere oorzaak, wordt ervan uitgegaan de brand is aangestoken. De politie doet onderzoek.