Gemeente Den Haag

Subsidie voor meer samenwerking binnen de jazz

Op voorstel van wethouder Marieke Bolle zijn B&W akkoord gegaan met de toekenning van een eenmalige extra subsidie in 2009 van 20.000 aan The Hague Jazz.

De subsidie wordt toegekend aan The Hague Jazz om de vernieuwing en de samenwerking binnen de jazz te stimuleren. De organisatie is gevraagd voor dit bedrag een meer experimenteel podium voor jong jazztalent te organiseren tijdens het reguliere festival. Daarvoor kan de samenwerking worden gezocht met het Koninklijk Conservatorium of met Pure Jazz. The Hague Jazz zal hiervoor een voorstel indienen.

In een subsidietoekenning van 16 december 2008 kregen The Hague Jazz en Pure Jazz een subsidie van respectievelijk 30.600 en 170.000. Uit de Evenementensubsidie van wethouder Frits Huffnagel ontvangt The Hague Jazz in 2009 50.000 subsidie.

Wethouder Bolle wil dat ook álle Hagenaars van Jazz kunnen genieten. Zij heeft daarom The Hague Jazz Warming Up gevraagd in 2009 niet alleen op de bekende plekken te organiseren maar ook in Transvaalpark en op het Hobbemaplein.