Gemeente Den Haag

Gemeente werkt aan nieuwe bewonersorganisatie Leidschenveen

Het college van B&W heeft de stichting BOOG opdracht gegeven te onderzoeken welke bewoners in de verschillende buurten van Leidschenveen bereid zijn zich in te zetten voor een nieuwe bewonersorganisatie. Het college stuurt er op aan dat er nog in de eerste helft van 2009 een nieuwe bewonersorganisatie voor Leidschenveen komt.

In december 2008 heeft het wijkberaad Leidschenveen het college van B&W geïnformeerd over het besluit de subsidierelatie met de gemeente met ingang van 1 januari 2009 te beëindigen. Het college betreurt de stap van het wijkberaad, maar beseft tegelijkertijd dat het een onomkeerbaar besluit is. Inmiddels zijn er afspraken gemaakt over een verantwoorde financieel technische afwikkeling van de subsidierelatie.

Mede op verzoek van de gemeenteraadscommissie Jeugd en Burgerschap (JB) heeft in de tweede helft van 2008 nog uitgebreid overleg plaatsgevonden tussen de stadsdeelwethouder en het bestuur van het wijkberaad. Het college is van mening dat zij tot het uiterste is gegaan om aan de eisen van het wijkberaad tegemoet te komen. Het is echter niet mogelijk gebleken om tot overeenstemming te komen en afspraken te maken waar zowel het bestuur van het wijkberaad als de gemeente zich in konden vinden.

Het college hecht grote waarde aan een goede ondersteuning van de actieve bewonersgroepen in de wijk. Het ondersteunen en het stimuleren van nieuwe bewonersorganisaties is uitgangspunt van het gemeentelijk beleid.

Op woensdag 4 februari bespreekt de commissie Jeugd en Burgerschap dit onderwerp met wethouder Sander Dekker. De vergadering begint om 13.30 uur en wordt live uitgezonden op het politiek portaal.