Gemeente Den Haag

Brand woonwagenpark Escamplaan

In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 januari is brand uitgebroken in een gebouw op het woonwagenpark aan de Escamplaan. Er zijn geen gewonden gevallen, maar bij de brand is wel asbest vrijgekomen. Onderzoek van de brandweer heeft uitgewezen dat de asbest alleen op de plaats van de brand zelf in neergeslagen. In de omgeving is geen asbest gevonden.

Q.A. Nederpelstraat
De brandweer heeft direct na de brand de omgeving rond een aantal woningen in de Q.A. Nederpelstraat afgezet op verdenking van asbestgevaar. Nader onderzoek heeft echter uitgewezen dat hier geen sprake van was.

P.C. Valentinstraat en A. Pakvisstraat
Ook in twee zijstraten van de Q.A. Nederpeltstraat, de P.C. Valentinstraat en de A. Pakvisstraat werd verdacht materiaal aangetroffen maar dit bleek glaswol te zijn en geen asbest.

Gezondheid
Wanneer asbest verbrandt, kan de as bij inademing gevaar voor de gezondheid opleveren. Omdat de as hier niet in de omgeving terecht is gekomen, vormt de vrijgekomen asbest geen risico voor de gezondheid van omwonenden. De asbest wordt door de gemeente verwijderd.