Gemeente Valkenswaard

Kempener Koerier

Bezorging Kempener Koerier

De gemeenteraad heeft gesproken over de klachten die binnenkomen over de bezorging van de Kempener Koerier in Valkenswaard.

Uit onze contacten met vertegenwoordigers van de Kempen Pers blijkt dat zij zich bewust zijn van de problemen die zich met name rondom de bezorging in 2008 hebben afgespeeld. Sinds 1 januari jl. werkt de Kempen Pers daarom met een nieuwe organisatievorm voor wat betreft de bezorging, waardoor het contact met de bezorgers sterk verbeterd wordt en waardoor de bezorgers beter aangesproken kunnen worden bij klachten. Vanuit de Kempen Pers wordt een dekking van 98% in de bebouwde kom gegarandeerd. Buiten de bebouwde kom ligt dat percentage lager (90%), omdat bij veraf gelegen woningen niet bezorgd wordt.

Klachten
Om klachten te kunnen afhandelen is het noodzakelijk dat inwoners die bij de wekelijkse verspreiding geen exemplaar ontvangen, dit direct en voor zover nodig iedere keer doorgeven. Als de klacht namelijk niet opgelost is en er wordt hierover niet meer gebeld, dan veronderstelt de klachtenbalie bij de Kempen Pers dat de klacht is opgelost. Klachten kunnen doorgegeven worden via het telefoonnummer 0497-361361 of via mailadres balie@kempenpers.nl.

Overigens verwacht men dat voorkomende klachten op veel kortere termijn opgelost kunnen worden dan voorheen.