Stadsdeel Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord zet extra in op Zorg

Het dagelijks bestuur zet in op de uitbreiding van zorgverlening en op verbetering van het voorkomen van overlast in Amsterdam-Noord. Daarvoor ondertekende stadsdeelvoorzitter Rob Post en maar liefst 16 verschillende partners zoals zorginstellingen, politie en woningcorporaties, woensdag 28 januari een convenant.

De samenwerkingsafspraken met de verschillende zorgaanbieders richt zich vooral op bewoners met verschillende problemen tegelijk (sociaal, geestelijk, verslaving) die weliswaar zelfstandig wonen maar niet zelf om zorg of hulp vragen. Het is de bedoeling om personen die wellicht zorg nodig hebben, eerder in beeld te krijgen. Samen met de bewoners, hun familie, vrienden en buren, wordt gezocht naar een brede aanpak van de problemen waarbij gedacht moet worden aan goed wonen, mensen ontmoeten, bezig zijn, financieel kunnen rondkomen en het huishouden kunnen organiseren.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post: " Als inwoners vermoeden dat mensen uit hun buurt zorg nodig hebben, of als die mensen overlast veroorzaken, kunnen ze contact opnemen met het Meldpunt Zorg en Overlast. Het Meldpunt Zorg en Overlast overlegt met de betrokken instanties, spreekt een plan van aanpak af en bewaakt de voortgang van het zorgtraject of van het oplossen van de overlast. Goede samenwerking met de verschillende instellingen die zorg of hulp bieden is hierbij essentieel".

In Amsterdam gaat het om ongeveer 2000 mensen. In alle Amsterdamse stadsdelen zal gewerkt worden volgens de nieuwe afspraken.

Noot aan de redactie: De foto kunt u eenmalig rechtenvrij gebruiken.

Marieke Derksen
Tel. 020-634 9955
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord