Gemeente Schouwen-Duiveland


Oproep fonds van kazernering

Publicatiedatum: 30 januari 2009
Datum laatst gewijzigd: 30 januari 2009

vrijdag 30 januari 2009

H. Uil, (0111) 452 317

AANVRAGEN FONDS VAN KAZERNERING

Het Fonds van Kazernering biedt ook dit jaar weer de mogelijkheid van financiële steun voor eenmalige sociaal-culturele activiteiten (of uitgaven), die in Zierikzee worden gehouden of die in ieder geval gericht zijn op de inwoners van Zierikzee. Het fonds wil vooral die zaken ondersteunen, die niet in aanmerking komen voor subsidie. In 2009 is een bedrag van ongeveer negenhonderd euro te verdelen.

Wie in aanmerking wil komen voor een bijdrage uit het fonds kan een aanvraag indienen bij het Fonds van Kazernering, p.a. Postbus 5555, 4300 JA ZierikÂzee. Deze aanvraag moet voor 1 april zijn ingediend en moet een zo duidelijk mogelijke omschrijving geven van het doel of de activiteit waarvoor de tegemoetkoming wordt aangeÂvraagd. Voor zover mogelijk moeten de begroting voor 2009 en de rekeÂning over 2008 van de instelling of vereniÂging worden bijgeÂvoegd.

In 2008 werd, evenals in voorgaande jaren, een breed scala aan activiteiten ondersteund. De Stichting Vrienden Nieuwe Kerk Zierikzee kreeg 200 euro toegewezen voor de tentoonstelling over ambachts- en rederijkersgilden in de middeleeuwen. Het Comité Adventsmarkt Zierikzee ontving eveneens 200 euro als bijdrage in de huur voor een goede doelenmarkt. De Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland kreeg ook 200 euro voor de aanschaf van nieuwe reddingsvesten. Tenslotte ontving de Werkgroep Keet in de Kerk een bedrag van 275 euro voor de bouw van een interactieve website bedoeld voor kinderen.

Het Fonds van Kazernering bestaat in Zierikzee sinds 1811. Vroeger werd met geld uit dit fonds de kosten van inÂkwartieÂring van militairen betaald. Nu geeft het fonds tegeÂmoetkominÂgen voor allerlei sociaal culturele activiteiten in Zierikzee. Het bestuur van het fonds wordt gevormd door een commissie van beheer. Twee leden (M.R. de Pagter-ten Kate en B.W.M. Troost) zijn afkomstig uit de gemeenteraad. De overige twee leden zijn L.J. van Gastel en H. Uil. Administrateur van het fonds is A.J. Geleijnse.