Gemeente Enschede

Schutting Muziekkwartier voorzien van kunst

Aankomende zaterdag starten vier kunstenaars in opdracht van de gemeente aan een kunstwerk op de tijdelijke schutting aan de korte Hengelosestraat. De kunstenaars, allen aangesloten bij kunstcollectief B93, hebben de opdracht gekregen de thema's mensen, muziek en stad te laten terugkomen in het ontwerp.

De tijdelijke schutting tegenover Media Art Café Berlijn ligt op één van de belangrijkste toegangswegen naar de stad en leent zich uitstekend als podium voor creatief Enschede. Vandaar dat de gemeente het belangrijk vindt dat de schutting op korte termijn weer benut wordt.
In het project is ook rekening gehouden met de wens van ATAK die de schutting graag voor het plakken van posters wil gebruiken. De kunstenaars nemen dit mee in het ontwerp.

Toekomst schutting
De schutting zal zeker tot april blijven staan. Wat er na die tijd met de schutting gebeurt, is nog niet zeker. De gemeente probeert de wand wel te behouden of, als dit niet mogelijk is, te verplaatsen. Tot die tijd is de wand in ieder geval nog eenmaal podium voor kunstenaars.

Geplaatst: 30 januari 2009.

30 januari 2009