ABVAKABO FNV

Cao-onderhandeling Gehandicaptenzorg in impasse

Werkgevers Gehandicaptenzorg willen invloed op besteding van vakantiegeld door werknemers. Mede hierdoor is de cao-onderhandeling gehandicaptenzorg na twee onderhandelrondes vastgelopen.

Werkgevers willen voor elke medewerker een persoonlijk budget vastleggen waarin onder andere het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering worden opgenomen. Vervolgens wil de werkgever wel in overleg met de werknemer vaststellen hoe het persoonlijk budget wordt besteed. ABVAKABO FNV is hier tegen, want werkgevers mogen geen invloed hebben op het geld van een werknemer.

Naast persoonlijk budget zijn ook de loonsverhoging en het flexibel inzetten van personeel knelpunten in de onderhandeling. De vakbond wil grensen stellen aan de flexibele inzet zodat er meer balans is tussen werk en privé. Werkgevers willen juist werknemers vaker flexibel inzetten tegen een flextoeslag.

Klik hier voor de definitieve inzetbrief van ABVAKABO FNV, FZB en Nu'91 en voor de voorstellenbrief van de werkgevers (CNV Publieke Zaak heeft gekozen om met een eigen inzet de onderhandelingen in te gaan).

Volgende week woensdag gaan werkgevers en ABVAKABO FNV weer om de tafel om uit de impasse te komen.