Sportbenchmark 2009 SGBO van start

30/01/2009 14:32

SGBO B.V.

SGBO gaat van start met de Sportbenchmark 2009. Deze benchmark is bedoeld voor gemeenten die graag meer inzicht willen in de effecten van hun sportbeleid. Gemeenten die kritisch durven te kijken naar hun eigen prestaties en graag willen leren van andere gemeenten. Prestaties meten, onderling vergelijken en vervolgens van elkaar leren, dat is de essentie van de Sportbenchmark.

De maatschappelijke waarde van sport wordt steeds groter. De sportwereld is dan ook sterk in ontwikkeling en zoekt steeds meer verbanden met tal van maatschappelijke thema's als onderwijs, gezondheid, vergrijzing, integratie en sociale cohesie. Het gemeentelijke sportbeleid wordt daarmee dan ook steeds belangrijker, niet alleen voor de sport binnen de gemeente maar zeker ook voor de bovengenoemde maatschappelijke thema's.

Sportbeleid staat hoog op de agenda. Maar bereikt de gemeente haar doelen ook echt? En hoe doen de verschillende gemeenten het en wat kunnen ze van elkaar leren?

In de Sportbenchmark 2009 zoekt SGBO met de gemeenten antwoorden op deze vragen. De uitkomsten van de Sportbenchmark kunnen helpen om bestaand gemeentelijk sportbeleid aan te scherpen en zijn te gebruiken bij het ontwikkelen van toekomstig sportbeleid.

Voor meer informatie en aanmelden: www.sportbenchmark.nl.





http://www.sportbenchmark.nl