Gemeente Roermond

Prijswinnaars ballonnenwedstrijd Leeuwen in het zonnetje gezet

Vrijdag 30 januari heeft wethouder IJff van Openbare Werken op ludieke wijze het project herinrichting Leeuwen definitief afgesloten met de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd. Op basisschool Leeve ontvingen 6 kinderen, van wie de ballon was teruggevonden, uit zijn handen een cadeaubon, waarmee ze bij een speelgoedwinkel in Roermond iets moois kunnen uitzoeken. Alle ballonnen kwamen terecht in Leudal, maar die van Nigel Seerden kwam het verst. Zijn ballon legde een afstand af van 14,5 kilometer en werd gevonden in Heythuysen.

De ballonnenwedstrijd werd georganiseerd in het kader van de oplevering van het groot onderhoud in Leeuwen, waarmee de gemeente in 2007 en 2008 aan de slag is geweest. Tijdens een gure en regenachtige bijeenkomst op 1 november jl. werd dit werk op feestelijke wijze samen met de bewoners in de wijk afgerond. De weersomstandigheden zorgden die dag voor een wind uit oostelijke richting en door de neerslag zijn de ballonnen niet ver terechtgekomen.

De overige vijf ballonnen, die werden teruggevonden, waren afkomstig van Anne van Avesaath (13,2 km), Diane van den Beuken (13,4 km.), Yenthe Moonen (13,4 km.), Ahmed Syaf (13,4 km.) en Mitch Seerden (13,6 km). Naast de cadeaubonnen kregen de 6 prijswinnaars nog een gedichtenbundel uitgereikt, die door bijdragen van medeleerlingen tot stand was gekomen in het kader van de gedichtenwedstrijd. Deze was ook onderdeel van de feestelijke oplevering.

Publicatiedatum: 30-01-2009 Bijgewerkt: 30-01-2009