Waalse tennister Henin nieuwe Ambassadeur Unicef België 30 januari 2009, Brussel - Justine Henin is nog geen jaar gestopt met toptennis of de vroeggepensioneerde ex-nummer 1 toont alweer nadrukkelijk haar betrokkenheid met liefdadigheid. Deze namiddag wordt de gewezen Waalse topatlete voorgesteld als de nieuwe Ambassadeur van Unicef België. Om uit eigen ervaring te kunnen spreken over de werking van de VN-kinderrechtenorganisatie, trok ze vorige week naar het woelige en gevaarlijke Oost-Congo, een plek die voor vrouwen en kinderen de hel is.

"Op televisie zie je beelden van vluchtelingenkampen en kranten publiceren foto's, maar als je er dan zelf ineens middenin staat... C'était dur, très dur", zegt Henin. Justine werd in Oost-Congo drie dagen lang van de ene emotie in de andere geslingerd en vat het kinderleed samen door te stellen dat het de slechtste plek op aarde is voor een kind om geboren te worden.

Terug uit Noord-Kivu (Oost-Congo) lanceert ze een oproep ten voordele van de kinderen in deze regio die het slachtoffer zijn van deze humanitaire crisis.