DPA Flex

Geschil DPA en voormalige CEO Peter Smit beëindigd

Amsterdam, 30 januari 2009. DPA Flex Group N.V. (DPA) en Peter Smit, voormalige CEO van DPA, hebben overeenstemming bereikt omtrent een gezamenlijke oplossing voor de geschillen die zijn ontstaan na de beëindiging van zijn aanstelling als CEO.

Partijen hebben tot wederzijdse tevredenheid een schikking getroffen. De juridische acties die, als uitvloeisel van de geschillen, door beide partijen zijn gestart in deze zaak, zijn stopgezet. De over en weer gelegde beslagen zijn opgeheven. Onderdeel van de overeenkomst is dat partijen geen nadere mededelingen over de inhoud zullen verstrekken.

In haar persbericht van 28 oktober 2008 heeft de onderneming bekend gemaakt dat overeenstemming tussen partijen werd bereikt naar aanleiding van een onderzoek dat DPA eerder was gestart naar een overeenkomst en bijbehorende transacties van begin 2008, die door de toenmalige bestuurder is afgesloten. DPA wijst er op dat bij deze overeenstemming Smit niet betrokken was.

De strikte regelgeving verplicht DPA tot het onverwijld openbaar maken van koersgevoelige informatie. Thans kan worden geconcludeerd dat de hieraan in diverse publicaties verbonden gevolgtrekkingen mogelijk voorbarig zijn geweest. Het is uitdrukkelijk niet de intentie geweest van DPA om afbreuk te doen aan de reputatie van Smit. DPA hecht er aan te verklaren dat zij de heer Smit nooit in verband heeft gebracht met andere transacties dan de geschillen die in dit bericht zijn genoemd.