Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Problemen met telefonische bereikbaarheid 0900-8844
Publicatiedatum: 30-1-2009 15:50:09

ARNHEM - Als gevolg van een technische storing - waarschijnlijk bij de provider van de telefoonmaatschappij - zijn er problemen gerezen in de bereikbaarheid van de telefooncentrale 0900-8844 van de politie Gelderland-Midden in Arnhem. De storing deed zich donderdagochtend 29 januari voor het eerst voor en leek aanvankelijk te zijn verholpen. Vanaf vrijdagochtend 30 januari deden de problemen zich wederom voor. De politie probeert samen met de provider het euvel te verhelpen. Het alarmnummer 1-1-2 is overigens gewoon bereikbaar.

Als gevolg van de storing komen meerdere gesprekken zonder geluid binnen op de telefooncentrale, waardoor niet alle bellers uit de regio Gelderland-Midden geholpen kunnen worden. Als er bij een gesprek zonder geluid een telefoonnummer wordt meegezonden, bellen medewerkers van de telefooncentrale terug om bellers zoveel mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Veiligheid niet in gevaar
Uit onderzoek tot dusver is gebleken dat de storing zich voordoet bij de provider. Technische medewerkers zijn voortdurend in de weer om de aard van de storing te kunnen achterhalen en te verhelpen. Zodra het algemene bereikbaarheidsnummer weer werkt volgt nader bericht. Volgens de politie hoeven inwoners van de regio Gelderland-Midden zich geen zorgen te maken over hun veiligheid. Het noodnummer 1-1-2 voor spoedeisende meldingen is gewoon bereikbaar.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---