Politie Gelderland-Midden

Aanhouding en huisverbod voor Arnhemmer na geweld
Publicatiedatum: 30-1-2009 16:14:46

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdagavond in een woning in de wijk De Laar West een twintigjarige man aangehouden wegens huiselijk geweld. De man kreeg later van de burgemeester ook een huisverbod opgelegd. De Arnhemmer zou tijdens een ruzie zijn 55-jarige moeder hebben geschopt. De vrouw liep daarbij een verwonding op aan het gezicht en waarschuwde zelf de politie. Die nam de zoon mee naar het politiebureau. De twintigjarige Arnhemmer is voor verder onderzoek ingesloten. Door de burgemeester kreeg hij een huisverbod opgelegd voor tien dagen. Tijdens die periode mag hij zich niet in huis laten zien noch contact opnemen met huisgenoten.
(09-013450)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drugs en pepperspray aangetroffen bij routinecontrole
Publicatiedatum: 30-1-2009 16:14:15

ARNHEM - De politie heeft donderdagavond 29 januari bij een routinecontrole op de Hommelseweg in Arnhem een partij softdrugs aangetroffen. Ook vonden agenten een busje pepperspray, dat als verboden wapen wordt aangemerkt. Drie jongemannen van achttien, negentien en twintig jaar oud uit het Duitse Frankfurt werden daarbij aangehouden. Agenten zagen het trio rond tien uur rijden over de Hommelseweg en stelden een routinecontrole in. Daarbij viel het de agenten op dat er een flinke wietlucht in de auto hing. Een onderzoek leverde een partij wiet op van ruim 250 gram. De negentienjarige bleek nog een busje pepperspray op zak te hebben. De wiet en pepperspray zijn in beslag genomen. De drie Frankfurters zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
(09-013421)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Elstenaar opgepakt na uitgaansgeweld

Publicatiedatum: 30-1-2009 16:13:23

ARNHEM - Een 24-jarige man uit Elst is in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 januari op de Arnhemse Korenmarkt opgepakt wegens onder meer mishandeling. Surveillerende agenten zagen de Elstenaar even voor half twee een nietsvermoedende voorbijganger zonder enige aanleiding op het gezicht slaan. De Elstenaar werd daarop gelijk in de kraag gepakt. De man was kennelijk onder invloed van alcohol. Door de politie werden tijdens het toezicht op het uitgaanspubliek op en rond de Korenmarkt drie bekeuringen uitgedeeld: twee wegens wildplassen op straat en een wegens baldadigheid. Agenten betrapten even voor twee uur een 21-jarige man uit Valburg die met een terrastafel over de Hoogstraat liep. Volgens de Valburger was het een `geintje'. De eigenaar van de horecazaak waar de tafel thuishoorde wist echter van niets.
(09-013471 / 013489)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 30-1-2009 16:12:42

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdag 29 januari drie verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstal in de stad. Bij een winkel aan de Hoefbladlaan in Arnhem Zuid werd een negentienjarige Arnhemmer in de kraag gevat. De man zou voor ruim vijf euro aan cosmetica hebben meegenomen zonder af te rekenen. Winkelpersoneel stak daar een stokje voor en waarschuwde de politie. De Arnhemmer kreeg later een boete van 150 euro.
Twee Arnhemse vrouwen van negentien en dertig jaar liepen tegen de lamp bij een winkel aan de Oostburgwal. De twee werden betrapt bij het verlaten van de zaak en zouden meerdere levensmiddelen in een speciaal geprepareerde tas hebben gestopt om het diefstalalarm te omzeilen. Het duo werd aan de politie overgedragen. De buit moest aan de zaak worden teruggegeven. Beide vrouwen zijn in afwachting van een beslissing van justitie weer op vrije voeten.
(09-013140 / 013330)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---