Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

LNV richt pijlen op de jeugd

Nieuwsbericht | 30-01-2009

"Hoe jonger je een natuurervaring hebt, hoe belangrijker natuur is in je leven." Tijdens de vergadering van de vaste Kamercommissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit riep prinses Irene op om meer kinderen in aanraking te laten komen met de natuur. Haar woorden sluiten aan bij het beleid van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).
Sla de volgende lijst met navigatielinks over

* Scharrelkinderen

* Groene maatschappelijke stages

* Groen en de stad

* Groen onderwijs

* Smaaklessen

LNV vindt het belangrijk dat jongeren zich bewust worden van (de productie van) hun voedsel en van de waarden van de natuur. Zeker nu steeds grotere aantallen jongeren opgroeien in een stedelijke omgeving. Regelmatig contact met de natuur is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid meer.

Scharrelkinderen

Het ministerie van LNV zet zich op verschillende manieren in voor de jeugd. Jongeren zouden meer tjid in de groene ruimte moeten doorbrengen met spelen, recreëren, ontspannen en leren. Het doel daarvan is dat jongeren zich bewuster worden van hun groene leefomgeving en van de herkomst van hun voedsel. Zo leren ze daar zorg en respect voor te hebben. "De fascinatie en opgedane kennis tijdens de jeugd legt de basis voor bewuste en verantwoorde keuzes als volwassene", aldus minister Verburg.