Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 30-01-2009

Politie houdt man aan in hennepkwekerij

ROOSENDAAL: De politie hield donderdagmiddag een 22-jarige man uit Helmond aan in een woning aan de Frans Halslaan. De politie trof in de woning een hennepkwekerij aan. In meerdere vertrekken van het pand werden in totaal 891 hennepstekken met bijbehorende kweekapparatuur aangetroffen. Er bleek sprake te zijn van illegale aftap van stroom. De kwekerij werd geruimd. Achter een schot in een van de vertrekken werd de 22-jarige man aangetroffen. Hij verklaarde niets met de kwekerij van doen te hebben, hij zou zijn gekomen om te klussen en had zich verstopt toen hij merkte dat de politie in aantocht was. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Zijn aandeel in de kwekerij zal worden onderzocht. Ook de huurder van het pand zal worden gehoord. Van het energiebedrijf zal aangifte worden opgenomen van
stroomdiefstal.

Verboden wapens in beslag genomen na korte achtervolging

ROOSENDAAL: De politie zag donderdagmiddag een scooter met hierop twee personen rijden over de Antwerpseweg. De bestuurder reed door rood en kreeg een stopteken. De man negeerde het stopteken, stak het kruispunt met het fietspad bij Bovendonk over en reed even verderop een grasveld op. Hierbij kwam het voertuig met beide opzittenden ten val. De bestuurder ging er te voet vandoor. De bijrijder werd staande
gehouden. In de buddyseat van de scooter werden een bijl en een dolk aangetroffen. De 17-jarige Roosendaler verklaarde dat de keukenbijl van hem was. Hij is aangehouden en de bijl is ter vernietiging in beslag genomen. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld.

Verdachte aangehouden voor stelen motor

ROOSENDAAL: De politie hield donderdagochtend op de Eikenlaan een 21-jarige man uit Roosendaal aan voor het stelen van een motorfiets. De betreffende motorfiets werd dinsdagmiddag ontvreemd aan het Joostveld. De eigenaar van de motor werd aangesproken door een hem onbekende man. De man vroeg of hij een rondje op de motor mocht rijden en de eigenaar, een 18-jarige man uit Brasschaat, stemde in. De onbekende man reed vervolgens weg met de motor en kwam niet meer terug. Aan de hand van getuigenverklaringen kwam de politie achter de identiteit van de verdachte. In het schuurtje van een bekende van de verdachte werd de motor aangetroffen, alsmede 1,5 kilo henneptoppen. De motor en de drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij de motor had willen teruggeven. De man is in verzekering gesteld.

Bewoner mishandeld na overlopen inbrekers

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagmiddag overliep een 38-jarige bewoner van een woning aan de Iepstraat vier inbrekers. De man kwam rond 14.00 uur thuis en zag bij de achterzijde van de woning inbrekersgereedschap liggen. Er was duidelijk geprobeerd de woning binnen te komen. Ook stond de poortdeur open. De man ging poolshoogte nemen en werd verrast door vier personen, die hem mishandelden. De bewoner werd door de mannen geslagen en geschopt en mee naar binnen genomen. De inbrekers hebben vervolgens het huis doorzocht, maar zijn zonder kostbaarheden vertrokken. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoner en een buurtonderzoek ingesteld.

De politie verzoekt getuigen, of personen die donderdagmiddag iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Iepstraat zich te melden via 0900-8844.

Twee Belgische drugstoeristen aangehouden

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie hield vrijdagochtend twee Belgische drugstoeristen van 25 en 23 jaar aan in de Hoogstraat. De twee hadden drie coffeeshops bezocht en bij elke coffeeshop enkele grammen gekocht. In totaal waren ze in bezit van 16 gram softdrugs. De drugs zijn in beslag genomen en de twee zijn met een bekeuring van 210,- in vrijheid gesteld.

Diefstal bejaarde vrouw in Bureau Brabant

Oudenbosch
Na het boodschappen doen gaat een bejaarde vrouw vanaf de supermarkt in Oudenbosch met haar rollator weer naar huis. Haar portemonnee ligt in de tas met boodschappen. Onderweg wordt zij aangesproken door twee onbekende vrouwen, die een kind bij zich hebben. Ze leiden haar met allerlei vragen af. Dan vertrekken de vrouwen weer. Eenmaal thuis ontdekt het slachtoffer dat uit haar portemonnee een bankpas gestolen is.
Inmiddels is met de pas ook al verschillende keren gepind.
De twee pinsters staan op de bewakingsbeelden.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 2 februari 2009 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 3 februari om 17.00 uur.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 30-01-2009 16:31 | © Regio Midden en West Brabant |