Wisselingen in ambtelijke top VROM

Binnen de ambtelijke top van het ministerie van VROM is een aantal portefeuillewisselingen doorgevoerd. De plaatsvervangend secretaris-generaal, Peter Welling (57), gaat met ingang van 15 februari leiding geven aan de renovatie van het huidige VROM-gebouw. Zijn huidige portefeuille wordt overgenomen door Saskia Borgers (39), de directeur-generaal Milieu (DGM). De functie van DGM wordt voorlopig waargenomen door Hugo von Meijenfeldt (53), de plaatsvervangend directeur generaal Milieu.

Het huidige VROM-gebouw aan de Rijnstraat in Den Haag is over enkele jaren toe aan een grondige renovatie. Ook zijn de technische installaties toe aan vervanging. Komend jaar wordt een programma van eisen opgesteld waaraan het gebouw na de renovatie moet voldoen. Naar verwachting zullen alle medewerkers van VROM eind 2010 hun huidige kantoor tijdelijk inruimen voor andere huisvesting. Vanaf 2011 start de verbouwing. Rond 2015 keren de medewerkers van het kerndepartement VROM terug naar de Rijnstraat. Tegen die tijd zal ook een ander kerndepartement de Rijnstraat betrekken.

De leiding over de renovatie komt in handen van Peter Welling (57). Welling is zeven en een half jaar plaatsvervangend secretaris-generaal bij VROM geweest. In deze functie is hij tot 15 februari 2009 verantwoordelijk voor de staf- en bedrijfsvoeringsfuncties van het departement.

Noot voor redacties (