Deelgemeente Oud-West Amsterdam


DB Oud-West stelt basistaken OKC vast

Ouder-en-Kind Centrum nu helemaal klaar voor de start...

30 januari 2009

Persbericht

Datum: 30 januari 2009
Ons kenmerk: 02 30 01 09

Het Dagelijks Bestuur (DB) van stadsdeel Oud-West heeft op 27 januari het basistakenpakket voor het Ouder-en-Kind Centrum (OKC) dat in de Brederodestraat 108 komt, vastgesteld.

Tot het basistakenpakket behoren 72 producten die nog nader uitgewerkt zullen worden bijvoorbeeld: hielprik, vaccinatie, gehoorscreening, logopedisch onderzoek, schoolarts, verwijzing bij bijvoorbeeld dyslexie, begeleiding bij bedplasproblemen of een hepatitis A campagne voor kinderen die naar Noord Afrika of Turkije reizen.

Portefeuillehouder Welzijn en Zorg, Yvonne Lammers: "Met dit besluit over het basistakenpakket, is het OKC in Oud-West nu klaar voor de start.

Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking van zoveel organisaties die in dit centrum dicht bij elkaar komen te zitten, helemaal ten goede komt aan ouders en kinderen. Immers het resultaat moet ertoe leiden dat ouders en kinderen beter en sneller geholpen worden."

Opening dit voorjaar

Vorig jaar zomer zijn de renovatiewerkzaamheden gestart voor het gebouw aan de Brederodestraat 108 waar het OKC zich zal vestigen. En dit voorjaar zal de officiële opening plaatsvinden.

Meer informatie:

Patricia Weijers, communicatieadviseur
T (020) 252 3503 of 06 - 20521593
e-mail: P.Weijers@oudwest.amsterdam.nl