Stadsdeel Zeeburg

Nog voor de zomervakantie voetballen op een echt Cruyff Court

30 januari 2009

Na de Indische Buurt komt er ook op IJburg een Cruyff Court. Een modern trapveld, waar kinderen nog voor de zomervakantie van 2009 naar hartelust op kunnen voetballen. Het Cruyff Court wordt aangelegd in het Ed Pelsterpark, nabij blok 12b, 17 en 19.

Modern trapveld

Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken. Door de jaren heen zijn deze veldjes vaak opgeofferd voor stedelijke vernieuwing. Met de Cruyff Courts wordt de sociale functie die dat oude trapveldje had, weer terug in de wijk gebracht. IJburg kan een dergelijke sportvoorziening in de wijk goed gebruiken.

Foto: Het Cruyff Court in de Indische Buurt

Veilige plek om te sporten

Door de komst van het Cruyff Court krijgen kinderen een goede, veilige plek om te sporten. Door de samenwerking met de buurt, overheid, corporaties, scholen, sportverenigingen én het lokale bedrijfsleven heeft het Cruyff Court een belangrijke sociale functie in de wijk. In 2007 opende we het eerste Zeeburgse Cruyff Court in de Indische Buurt. Dagelijks voetballen vele kinderen met elkaar op dit veld. Ook organiseren we er leuke activiteiten en nuttige projecten. Leuk detail: scouts van grote clubs weten de weg naar de Cruyff Courts goed te vinden!

Planning

De werkzaamheden aan het Ed Pelsterpark beginnen medio februari 2009. Het park wordt in twee delen aangelegd. Het Cruyff Court wordt in het eerste deel aangelegd. De werkzaamheden aan het eerste deel van het park zijn voor de zomer van 2009 gereed. Het tweede deel van het park wordt aangelegd als blok 18 gereed is. Dit is naar verwachting medio 2010.

Aanpassing in ontwerp

Projectbureau IJburg gaf vorig jaar, tijdens een informatieavond, tekst en uitleg over het ontwerp van het Ed Pelsterpark. In dit ontwerp was oorspronkelijk een voetbal-/basketbalveld opgenomen. Het Cruyff Court is wat groter dan het oorspronkelijk geplande veld en wordt uitgevoerd in kunstgras in plaats van asfalt. Daarnaast zijn er een aantal kleine aanpassingen gedaan aan de positie van de skate-objecten in het park.

Kom naar de informatieavond!

Het stadsdeel organiseert een informatieavond over het Cruyff Court op woensdag 11 februari 2009. Tijdens deze avond krijgt u informatie over het Cruyff Court, de wijzigingen in het ontwerp van het park en de planning. Daarnaast kunt u vragen stellen. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in het IJburg College aan de Frans Zieglerstraat 201.

Programma

19.00 uur: Inloop (kopje thee/koffie)
19.15 uur: Opening door Fatima Elatik, stadsdeelwethouder Sport 19.30 uur: Presentatie door Ilja van Holsteijn, Stichting Cruyff Courts
19.45 uur: Uitleg over sportactiviteiten door Frank Spil, stadsdeel Zeeburg
20.00 uur: Toelichting op ontwerp en planning door Michiel Thunnissen, Projectbureau IJburg
20.15 uur: Mogelijkheid om vragen te stellen
20.30 uur: Afsluiting