VAPRO


DutchView beste leerbedrijf PMLF 2008

De heren Julsing en Visser van DutchView nemen de Award en de check van 10.000 euro in ontvangst.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is DutchView uitgeroepen tot het beste leerbedrijf van het Kenniscentrum PMLF 2008. DutchView, met 500 medewerkers, is een bedrijf voor registratie, bewerking en verspreiding van audiovisuele content, met klanten in de omroep- en de zakelijke wereld. Ze onderscheiden zich door een goede opleidingsstructuur en zorgvuldige begeleiding van stagiaires. Ze hebben proactieve samenwerking met ROCs opgezet en zelf een uitstroomrichting voor het vak beeldtechnicus ontwikkeld. DutchView zal gaan meedingen naar de prijs voor het beste Nederlandse leerbedrijf, die later dit jaar zal worden uitgereikt.

Op de bijeenkomst, die in het thema stond van de hernieuwde belangstelling voor vakmanschap, vielen nog twee bedrijven in de prijzen. Eastman Chemical werd winnaar in de categorie procestechniek. Dit bedrijf onderscheidt zich door een goede structuur van de opleidingen, een uitgebreid elektronisch leersysteem, grote betrokkenheid bij opleidingen/promotie procestechniek en goede begeleiding van medewerkers in opleiding en stagiaires.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen werd de winnaar in de sector laboratoriumtechniek. Kenmerken van deze organisatie is dat ze relatief veel praktijkopleiders hebben die ze bovendien intern opleiden, een goede samenwerking met ROCs onderhouden en voor stagiairs een uitgebreid draaiboek hebben.

Op de goed bezochte bijeenkomst in het sfeervolle Fort Voordorp, werd het Chinese nieuwjaar als aanleiding gebruikt voor een demonstratie van grootmeester in traditionele Oosterse beweging- en ontspanningskunsten en Wim Maulany. Hij sloot een inspirerende middag af waar ontwikkelen en benutten van talenten en het vinden van een goede balans in het leven, met lezingen van Rob Vinke en Daan Quakernaat, centraal stonden.

Criteria
Voor de Award worden bedrijven beoordeeld op een aantal aspecten. Zo wordt gekeken of de leerlingen bij het bedrijf succesvol worden opgeleid, of de bedrijfsopleider voldoende betrokken is en ook zelf aandacht besteedt aan ontwikkeling en scholing en of het bedrijf daadwerkelijk plannen en goede voornemens omzet in scholing. Ter voorbereiding van de verkiezing heeft Kenniscentrum PMLF een aantal kandidaatbedrijven voorgedragen aan een jury, gevormd door vertegenwoordigers van ROCs en de Landelijke Adviescommissie Procestechniek (LAP). Deze jury nomineert een selecte groep bedrijven die er op de bovengenoemde criteria duidelijk uitspringen.

PMLF
De PMLF-sectoren (procesindustrie, milieutechniek, laboratoriumtechniek en fotonica) zijn voor Nederland zeer belangrijk en stellen hoge eisen aan de medewerkers. Jaarlijks zijn er 16000 cursisten ingeschreven bij circa 75 opleidingsinstellingen en volgen nog eens 8000 mensen opleidingen via een systeem van werkend leren bij 1200 bedrijven. De Award richt zich vooral op de laatste groep.