Rechtbank 's-Gravenhage

Gevangenisstraf van 15 jaar voor moord op Scheveningse café-eigenaar

Den Haag, 30 januari 2009 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft vandaag uitspraak gedaan in de strafzaak tegen de man die op zondag 12 augustus 2007, onder invloed van een aanzienlijke hoeveelheid alcohol, op de stoep voor café 't Snuitje in Scheveningen café-eigenaar Kees Toet met een mes in de hals heeft gestoken, ten gevolge waarvan Toet is overleden.

De rechtbank acht de ten laste gelegde moord bewezen. Ook acht de rechtbank bewezen dat de man zich eerder in 2007 in twee andere cafés schuldig heeft gemaakt aan bedreigingen en op 3 augustus 2007 aan mishandeling van zijn stiefmoeder en vernieling van de voordeur van het huis van zijn ouders.

Uit de dossiers rijst volgens de rechtbank het beeld op van verdachte als een man die onder invloed van drank een gevaar vormt voor iedereen die het waagt hem een voet dwars te zetten.

De rechtbank acht een gevangenisstraf van zeer lange duur op zijn plaats om de dood van Kees Toet en het leed van zijn nabestaanden, voor zover mogelijk, te vergelden. Daarnaast moet de maatschappij zo lang mogelijk beschermd worden tegen verdachte, die onvoorspelbaar en gevaarlijk is als hij alcohol heeft gedronken.
De rechtbank heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar.

Het vonnis is te lezen via onderstaand LJ-nummer.

LJ Nummer

BH1432


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 30 januari 2009