Royal Haskoning


Royal Haskoning helpt 26 waterschappen met energie besparen

27-1-2009

Royal Haskoning gaat de komende jaren alle 26 waterschappen helpen bij het opstellen van een Energie Efficiency Plan (EEP). Met dit plan kunnen waterschappen waarborgen dat ze tot 2020 ieder jaar 2 procent energie besparen.

Een verplichting die is vastgesteld in de meerjarenafspraken 3 over energie-efficiency (MJA3) die de waterschappen in juli 2008 hebben ondertekend.
Om de waterschappen te begeleiden bij het opstellen van de EEP's voor de periode van 2009-2012 schreef SenterNovem een Europese aanbesteding uit. Royal Haskoning won deze aanbesteding.
"Dat betekent dat we 26 waterschappen gaan helpen bij het in kaart brengen van hun huidige energieverbruik en welke energiebesparende maatregelen ze in het kader van MJA3 zullen nemen", aldus André Visser, hoofd van de adviesgroep Waste Water Technology. "De brancheorganisaties bepalen vervolgens op basis van deze EEP's welke verdere maatregelen zij gaan nemen om de energie-efficiency te verbeteren."

Meerjarenafspraken
De meerjarenafspraken 3 zijn vrijwillige, maar niet vrijblijvende afspraken tussen overheid, bedrijfsleven en instellingen om de energie-efficiency te bevorderen. Ze vormen in feite een sectorakkoord met de industrie om te komen tot een invulling van de plannen uit het kabinetsprogramma Schoon en Zuinig en het Duurzaamheidsakkoord.

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen

André Visser
André Visser
T +31 (0)24 3284 111
E André Visser