Ingezonden persbericht


Stichting PRÆMUZE

Liedrecital: Lenneke Ruiten, sopraan en Finghin Collins, piano.

Amsterdam Concertgebouw Kleine Zaal
Datum:
Vrijdag 30 januari a.s., aanvang 20.15 uur.

Hollands toptalent Lenneke Ruiten (1e prijs Int. Vocalisten Concours Den Bosch 2002) is een allround zangeres en inmiddels een internationaal veelgevraagde soliste. Met haar subtiliteit in uitbeelding en frisheid van klank is ze een grote belofte voor de kamermuziek. Met de jonge Ierse pianist Finghin Collins presenteert ze 30 januari in de Kleine Zaal van het Concertgebouw een uitgekiend liederenprogramma met een avontuurlijke combinatie van periodes en thema's. Het vormt een boeiende bloemlezing uit het werk van een aantal markante West-Europese componisten.

Het programma is zeer veelzijdig; een prachtige groep liederen van Schubert over 'nacht' in combinatie met liefdesliederen van Brahms. Daarna een moderne, zeer komische cyclus van de hedendaagse componist Jonathan Dove, op victoriaanse gedichten. Na de pauze frisse liederen van Fauré gecombineerd met geolieverfde liederen van Duparc. Tot slot grote liederen van de Russische componist Rachmaninoff.

Lenneke Ruiten en Fingin Collins gaven in 2007 een zeer succesvolle tournee door Ierland.

The Irish Times; "The Dutch soprano Lenneke Ruiten does not just have an outstanding voice, easily capable of the widest range of volume and colour. She makes a song disclose the feeling that inspired the poetry."

Toegang: Euro 30 Jongeren tot 27 jaar en Stadspas: Euro 20

Kaarten verkrijgbaar:
aan de kassa van het Concertgebouw. Telefonisch reserveren: 020-6718345 (10-17 u) aan de kassa van het Uitburo. Telefonisch reserveren: 0900-0191 (40cpm). U kunt ook reserveren via www.concertgebouw.nl of www.amsterdamsuitburo.nl.

EINDE BERICHT

---