Ingezonden persbericht


Sterren kijken boven Oud-Valkenburg

In het kader van de sterrenkijkdagen kan men op vrijdag 30 januari meer aan de weet komen over onze sterrenhemel in kasteeltuin Oud-Valkenburg

In samenwerking met Galileo, de afdeling Zuid-Limburg van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, wordt deze activiteit georganiseerd. De aanvang is om 20.00 uur in het verenigingslokaal van het IVN in de kasteeltuin Oud- Valkenburg (gelegen nabij kasteel Schaloen, ingang aan de molenzijde). Tijdens deze avond kunt u genieten van een voordracht over een aantal verschijnselen aan het firmament, en een voordracht over de nevel van Orion. Men krijgt informatie over telescopen en bij een heldere hemel kan men ook objecten aan de hemel bekijken. Tevens is er een informatiestand van zowel Galileo als het IVN Valkenburg aan de Geul aanwezig. De entree is gratis en de activiteit is voor mensen van alle leeftijden.
De Verenigde Naties hebben 2009 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Sterrenkunde. Een unieke kans om kennis te maken met de fascinerende wereld van ruimte en heelal! Meer informatie vindt u op zowel de website van Galileo (http://galileo-limburg.nl ) als het IVN (http://www.ivn.nl/valkenburg )