Ingezonden persbericht


21 januari 2009

Maandelijks Voorouder Spreekuur en Archeologisch Spreekuur bij Nieuw Land

Lelystad - Op vrijdag 30 januari kunt u in Nieuw Land terecht voor zowel het Voorouder Spreekuur als het Archeologisch Spreekuur. Beide spreekuren vinden elke laatste vrijdag van de maand plaats (met uitzondering van december). Heeft u een bijzonder voorwerp gevonden en vraagt u zich af wat een deskundige u hierover kan vertellen? Of altijd al meer willen weten over uw voorouders? Zelf al bezig met een onderzoek en behoefte aan het advies van een deskundige? Onze deskundigen bieden u tijdens deze maandelijkse spreekuren gratis informatie en advies waar mogelijk!

Als u vastgelopen bent met het onderzoek naar uw voorouders en de deskundigen van Nieuw Land ook het antwoord schuldig moeten blijven, zal de uiterste best worden gedaan om u door te verwijzen naar specialisten elders. Ook kan uw genealogie, kwartierstaat of familieboek tijdelijk achtergelaten worden, zodat de genealogen op zoek kunnen gaan naar specialisten binnen het vakgebied. De deskundigen maken bij hun raadgevingen gebruik van de bijzondere collecties die Nieuw Land beheert op het gebied van het stamboomonderzoek. Namens Nieuw Land zullen mevrouw Lidy Kutschruiter en mevrouw Willy van der Most u op weg helpen met uw stamboomonderzoek en familiegeschiedenis.

Het Voorouder Spreekuur start om 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur. Bezoekers kunnen zich bij aankomst melden bij de receptie. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Dick Velthuizen, archeoloog van Nieuw Land zal, bijgestaan door leden van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, de meegebrachte voorwerpen determineren tijdens het Archeologisch Spreekuur. Als de aanwezige deskundigen geen raad weten met een vondst, zullen zij hun uiterste best doen om de mensen door te verwijzen naar specialisten. Ook kan het voorwerp tijdelijk worden achtergelaten, zodat de archeoloog op zoek kan gaan naar een specialist binnen het vakgebied. De meegebrachte voorwerpen worden niet getaxeerd.

Het Archeologische Spreekuur start om 13.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Bezoekers kunnen zich bij aankomst melden bij de receptie. Aanmelding vooraf is niet nodig.