Ingezonden persbericht


ANNEKE VAN GIERSBERGEN BRENGT BETOVERENDE AKOESTISCHE MUZIEK OP HAAR NIEUWE CD

23 JANUARI 2009

HILVERSUM - 30 januari ligt de nieuwe akoestische cd van Anneke van Giersbergen 'Pure Air' in de winkels. De nieuwe cd is ook aanleiding voor twee speciale shows in Nederland.

Pure Air cd en optredens

De vele enthousiaste reacties op haar akoestische optredens, brachten Anneke op het idee om een aantal van deze versies op een cd bij elkaar te zetten. De cd 'Pure Air' komt op 30 januari uit. Hierop staan een aantal unieke samenwerkingen met artiesten zoals Danny Cavanagh (Anathema), John Wetton (King Crimson, UK, Asia) en Arjen Lucassen (Ayreon). Op de cd staan ook haar favoriete Nederlandse muziekvrienden, die haar tijdens de twee unieke optredens in de Melkweg en Oosterpoort zullen vergezellen: Sharon den Adel (Within Temptation), Niels Geusebroek (Silkstone), Kyteman en singer-songwriter Marike Jager.

Anneke hierover: 'Ik merk dat het grote publiek mij de laatste jaren pas echt begint te ontdekken. Daarom wilde ik op deze cd ook mijn eigen gezicht laten zien en de nummers uitvoeren in hun puurste vorm. Een 'klein' lied raakt de mensen nog meer, zo lijkt het'.

Anneke van Giersbergen

In 2007 stapte Anneke van Giersbergen na 13 jaar uit The Gathering, waar ze internationaal furore mee maakte en het pad heeft geëffend voor een hele generatie rockzangeressen. Ze richtte kort hierna haar eigen band 'Agua de Annique' op. 2008 was het jaar dat Anneke voor het eerst in eigen land meer nadrukkelijk aanwezig was. Haar duet 'Als je ooit nog eens terug kan', met Racoon-zanger Bart van der Weide en Artists for Tibet werd alom geprezen en dit resulteerde in een nummer-1 hitnotering. Verder nam Anneke deel aan een optreden op Lowlands in het kader van 50 jaar Nederpop en leverde ze een bijdrage aan het VPRO avondprogramma rond de historie van popmuziek in Nederland. Haar uitvoering van Alanis Morissette's song 'Ironic' maakt indruk tijdens de 90's request week in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM.

Info optredens:

12 februari 2009: Melkweg, Amsterdam
13 februari 2009: Oosterpoort, Groningen
Aanvang shows: 20.00 uur
Tickets: ¤ 15,-
VVK: www.ticketmaster.nl

www.aguadeannique.com www.myspace.com/aguadeannique
http://aguadeannique.hyves.nl/



Ingezonden persbericht