Campagne '5 tips om de verspreiding van griep te voorkomen'

28/01/2009 11:00

FOD VOLKSGEZONDHEID / SPF SANTE PUBLIQUE

Het Interministerieel Commissariaat Influenza nodigt u uit voor de voorstelling van de campagne "5 tips om de verspreiding van griep te voorkomen".

De persvoorstelling vindt plaats op:


Vrijdag 30 januari 2009 om 10.30u


Bij de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu


Victor Hortaplein 40 bus 10


1060 Brussel


Zaal 0D0018/0D0019





Elk jaar wordt ons land getroffen door een vrij ernstige griepepidemie die 1 à 5 % van de bevolking treft. Dit jaar is de epidemiedrempel overschreden sinds de week van 7 januari.





De campagne « vijf tips om de verspreiding van griep te voorkomen » mikt op een ruim publiek en doet dit met twee verschillende affiches: één voor volwassenen en één voor kinderen. De bedoeling is eerst en vooral om iedereen te herinneren aan de elementaire raadgevingen die de risico's op besmetting met het influenzavirus kunnen beperken, maar die te weinig worden toegepast. Op termijn wil de campagne u ook de juiste reflexen aanleren om uzelf en anderen te beschermen in geval van een grieppandemie.





Deze campagne is een initiatief van het interministerieel influenzacommissariaat en werd uitgewerkt in nauwe samenwerking met de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, de Franse Gemeenschap, de Duitstalige Gemeenschap en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. De Vlaamse Gemeenschap heeft een gelijklopende campagne voor kinderen in kleuterscholen gelanceerd.





Professor Marc Van Ranst zal u als interministerieel commissaris influenza met plezier het doel van de campagne "5 tips om de verspreiding van griep te voorkomen" voorstellen tijdens de persconferentie.





Voor meer informatie kan u contact opnemen met Jan Eyckmans


02 524 90 45


jan.eyckmans@health.fgov.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel