Raad van State


vrijdag 30 januari 2009
Zitting over het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Ommen om een deel van de Middenweg, Ommerbosweg, Grensweg, Ondersloot en Driehoekweg in Ommen aan het verkeer te onttrekken. Deze onttrekking vindt plaats ten vanwege de uitvoering van het Tracébesluit Omleiding Ommen N34/N36. Een aantal nabijgelegen akkerbouwers uit Stegeren is het niet eens met de onttrekking en komt in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vinden dat hun bedrijven alleen nog maar te bereiken zijn als 6,5 kilometer wordt omgereden. Volgens hen heeft het college onvoldoende geregeld dat de schade die ze daardoor lijden, vergoed wordt. (zaaknummer 200806569/1)

10.45 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van het bestemmingsplan "Stationsgebied Centrum" van de gemeente Vlaardingen. Het plan heeft betrekking op het gebied tussen de Parallelweg, het Sluisplein, de Galgkade en de Van Beethovensingel. Het maakt een complete herontwikkeling van het stationsgebied van Vlaardingen mogelijk en voorziet onder meer in kantoren, detailhandel, zorgvoorzieningen en ongeveer 500 woningen. Onder meer de Stichting Parkeerbeleid Vlaardingen is het niet eens met de herontwikkeling en verzoekt de Raad van State het goedkeuringsbesluit van de provincie te schorsen. (zaaknummer 200808477/2)
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Groningen van het bestemmingsplan "Bedrijventerrein Westpoort Groningen" van de gemeente Groningen. Het bestemmingsplan voorziet in een nieuw bedrijventerrein ten westen van de stad Groningen, aan het spoor en langs de A7. Het gaat om een terrein van 150 hectare. Een tweetal inwoners van Groningen is het niet eens met het bestemmingsplan en verzoekt de Raad van State het goedkeuringsbesluit van de provincie te schorsen. (zaaknummer 200808776/2)