Ingezonden persbericht


Published: 07:45 30.01.2009 GMT+1 /HUGIN /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718

OctoPlus kondigt verandering aan in Raad van Bestuur

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. (Euronext: OCTO) maakt vandaag bekend dat Hans Pauli, Chief Financial Officer (CFO), het bedrijf gaat verlaten. De Raad van Commissarissen en de heer Pauli zijn overeengekomen dat de heer Pauli OctoPlus zal verlaten op 31 maart 2009, nadat de 2008 jaarrekening is afgerond.

Simon Sturge, CEO van OctoPlus: "Namens de Raad van Commissarissen bedank ik Hans voor zijn significante bijdrage als lid van het management team gedurende de afgelopen jaren. Wij wensen hem het beste in zijn toekomstige carrière."

Hans Pauli is CFO van OctoPlus sinds 1 januari 2003. De Raad van Bestuur streeft ernaar om zo snel mogelijk een nieuwe CFO te benoemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: telefoonnummer 071 524 1071, e-mail IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus
OctoPlus N.V. is een productgeoriënteerd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van verbeterde farmaceutische producten, gebaseerd op zijn gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. In plaats van vroege-fase-onderzoek uit te voeren om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken, richt OctoPlus zich voor zijn klanten op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.

Het belangrijkste product is Locteron(TM), een formulering van interferon alfa met geleidelijke afgifte, voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product is uitgelicenseerd aan Biolex Therapeutics en wordt geproduceerd door OctoPlus. Locteron wordt momenteel onderzocht in Fase II studies.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten in injecteerbare formuleringen.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.