Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 29-01-2009

Dodelijk verkeersongeval N381

WESTERBORK Woensdagavond is op de N381 een 62-jarige man uit Hoogeveen om het leven gekomen na een frontale botsing met een 33-jarige automobiliste uit Beilen. De automobilist uit Hoogeveen kwam uit de richting van Beilen. De vrouw kwam uit de richting van Emmen gereden. Door nog onbekende oorzaak zijn de twee frontaal met elkaar in botsing gekomen. De Verkeersongevallen Analyse (VOA) verricht onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. De vrouw raakte zwaar gewond en werd per ambulance overgebracht naar het UMC te Groningen. (09-007080)

Politie houdt verdachte van brandstichting aan
EMMEN De politie heeft dinsdag een 36-jarige Emmenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht, in de nacht van 16 op 17 augustus 2008, brand te hebben gesticht in zijn meubelmakerij die gevestigd was in het Esdalcollege in Klazienaveen. Hierdoor ontstond er tevens brand in de school. Hij is in verzekering gesteld. (08-163107)

Frontale botsing N34

Donderdagochtend is op de N34 een 57-jarige automobilist uit Emmen gewond geraakt door een frontale botsing met een 49-jarige automobilist uit Klazienaveen. De man uit Klazienaveen kwam uit de richting van Coevorden en reed in de richting van Groningen. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij een auto langs de kant van de weg zag staan. Vlak voordat hij de auto wilde passeren, draaide deze auto plotseling de weg op. De 57-jarige automobilist uit Emmen wilde mogelijk keren op de weg. De man uit Klazienaveen kon een frontale aanrijding met de automobilist uit Emmen niet meer voorkomen. De 57-jarige automobilist uit Emmen werd per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis (locatie onbekend). Een bestuurder van een grijze personenauto van het merk Ford is waarschijnlijk getuige geweest van dit ongeval. De politie zou graag in contact willen komen met deze automobilist. Deze persoon wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 88 44.

Politie houdt alcomobilist aan

DWINGELOO De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 50-jarige automobilist uit Diever aangehouden op de Spieregerweg. De man was ter controle aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Middels een ademanalyse scoorde de man 520 ug/l (1,2 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd. (09-007106)

Auto te water

TYNAARLO Woensdagochtend is de personenauto van een 34-jarige inwoner uit Zuidlaren te water geraakt. De auto stond geparkeerd op een oprit van een woning aan de Vriezerweg. De eigenaar van de auto was vergeten de auto op de handrem of in de versnelling te zetten. De auto rolde vervolgens achteruit het Noord Willemskanaal in. De auto zonk naar de bodem van het kanaal. De auto moest met behulp van een duiker gelokaliseerd worden en de auto werd vervolgens uit het kanaal gehaald. (09-006900)

Vernieling autoruiten

HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag zijn in de Wilhelminastraat, de Van Echtenstraat, het Van Echtenplein en het Stoekeplein de ruiten van zes autos vernield. Een bewoner werd wakker van zijn autoalarm en waarschuwde de politie. De politie constateerde dat in totaal zes autoruiten waren vernield. Van de daders ontbrak ieder spoor. (09-007113)

Huiselijk geweld

BEILEN De politie heeft woensdagavond een 18-jarige inwoner uit Beilen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vader te hebben geslagen en met spullen te hebben bekogelt. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. (09-006903)

Brand snel onder controle

MEPPEL In de nacht van woensdag op donderdag heeft brand gewoed in een bedrijfspand aan de Rabroekenweg. De brandweer had de binnenbrand redelijk snel onder controle. Tijdens de brand zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Een persoon (identiteit onbekend) werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Er was geen sprake van brandstichting. (09-007111)

Automobilist botst tegen boom

SCHOONEBEEK Woensdagochtend is op de Valendisweg een 55-jarige automobilist uit Coevorden van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De man werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en werd ter controle overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De man had de autogordel om en had geen alcohol genuttigd. De auto moest worden afgesleept. Tijdens het wegslepen vatte de auto vlam. De brandweer heeft de brand geblust. De auto kon alsnog worden afgesleept. (09-006899)

Aangehouden voor beledigen en aanvallen politieagent

KLAZIENAVEEN De politie heeft afgelopen zondagavond een 25-jarige man uit Klazienaveen aangehouden in de Tuinstraat. De hulpdiensten waren ter plaatse gekomen voor een situatie en werden door de man belemmerd in hun werkzaamheden. Een politieagent werd daarbij beledigd en aangevallen door de man. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (09-006320)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280