Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

De Filipijnen kiest voor BuroSix als PR en communicatiepartner De Filippijnen: paradijs van 7.107 eilanden

Reeuwijk, 29 januari 2008 - BuroSix Communications gaat de PR en communicatie verzorgen voor de ŽPhilippine Department of TourismŽ. De Filippijnen wil het toerisme vanuit Nederland naar de prachtige eilanden groep bevorderen. De werkzaamheden voor de ŽPhilippine Department of TourismŽ zijn per direct van start gegaan.

7.107 eilandjes vormen samen de Filipijnen, een eilandengroep waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Deze twee eilanden samen vormen tweederde van het totale landoppervlak van de Filipijnen. Het land is grotendeels ongerept; 2.500 eilandjes dragen geen naam en maar 2.000 eilanden worden bewoond. Het eilandenrijk van de Filipijnen strekt zich 1.850 kilometer uit van Noord naar Zuid en heeft een totale kustlengte van 35.000 kilometer. De stranden die zich langs deze eindeloze kusten bevinden mogen zich tot de mooiste van de wereld rekenen. De Filipijnen biedt alles wat een vakantieliefhebber zoekt om de vakantie door te brengen. Nergens is het leuker om van eiland naar eiland te hoppen en van de ongerepte natuur en prachtig blauwe zeeën te genieten in gezelschap van de gastvrije eilandbewoners.

Natuur
Paradijselijke stranden, betoverende eb- en vloedlandschappen en gigantische vulkaangebergten drukken hun stempel op het landschap. De Filipijnen behoort met haar uitgestrekte laaglanden en bergregenwouden tot de meest diverse ecosystemen van de wereld. Welliefst 14.000 verschillende plantensoorten leven op de eilanden, waaronder 1.000 planten die tot de orchideeënfamilie behoren. Ook de fauna is zeer divers. Er leven meer dan 200 zoogdieren en 550 vogelsoorten op de eilanden. Onder water gaat er een wereld voor je open: een grote hoeveelheid koraal, mosselen, kleurrijke vissen en onderwaterplanten kunnen van dichtbij bekeken worden.

Cultuur
De cultuur van de Filipijnen is zo gevarieerd als het leven zelf. Oeroude tradities en culturen hebben de afgelopen honderd jaar blootgestaan aan invloeden van buitenaf. Hun diepe verbondenheid met oude riten en religieuze tradities en hun grenzenloze levensvreugde komt wellicht het beste tot uiting in de kleurrijke en levendige festivals die het hele jaar en in het hele land worden gehouden. Op de Filipijnen vind je wereldberoemde cultuurschatten zoals de adembenemend mooie terrassen van Banaue en vele andere unieke bezienswaardigheden die elk jaar weer duizenden bezoekers uit de hele wereld aantrekken.

Avontuur
Spectaculaire excursies rond de kraterranden van non-actieve vulkanen nemen avontuurlijke bezoekers mee naar tropische regenwouden en indrukwekkende watervallen. De beklimming van de Mount Pinatubo vanaf het eiland Luzon vormt voor de liefhebbers van bergbeklimmen een mooie uitdaging. Ook het onderwaterleven biedt volop avontuur: de vele onderwaterdecors garanderen een onderwaterreis vol belevenissen. Op het water kan men uitstekend kajakken en surfen. Rond de Filipijnen bevinden zich de meest sensationele onderwatergebieden van de aarde. Onder het wateroppervlak liggen de indrukwekkende koraaltuinen Apo-Reef, Tubbataha Reeds en El Nido Marine Reserve. Maar men kan ook genieten en tot rust komen op de parelwitte bountystranden van één van de prachtige eilanden zoals Cebu.

De Filipijnen heeft voor ieder wat wils: duiken in de diepblauwe wateren, relaxen onder palmbomen op de prachtige stranden of genieten van de fusion-cultuur, met invloeden uit Spanje, China en Amerika. De lokale, gastvrije bevolking spreekt Engels, wat het land zeer toegankelijk maakt.

Kijk voor meer informatie op http://www.wowphilippines.com.ph/

Over BuroSix Communications
Al meer dan twintig jaar houdt BuroSix Communications zich bezig met het ontwikkelen en implementeren van communicatiestrategieën. Daarnaast organiseert BuroSix incentives en events en is zij gespecialiseerd in destination management. ###
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht