Politie Amsterdam-Amstelland



Auto uitproberen, rijbewijs ingevorderd / Haarlemmerweg (30/01/09)

Het âeven uitproberenâ van een auto-van-de-zaak kostte donderdagavond 29 januari, rond halfnegen, een 34-jarige Amsterdammer zijn rijbewijs. Hij reed op de Haarlemmerweg 60 kilometer te hard.

Politiemensen in een onopvallende auto zagen een personenauto razendsnel voorbijrijden op de Cornelis Lelylaan. Op de Haarlemmerweg werd het gaspedaal nog verder ingetrapt. Bij meting bleek dat de bestuurder ongeveer 130 kilometer per uur reed, waar de toegestane snelheid slechts 70 km/u bedraagt. Nadat hij was aangesproken mocht hij zijn rijbewijs inleveren en kon hij âde zaakâ bellen om hem én de auto op te halen.
Rijbewijs ingevorderd na âwheelieâ / PC Hooftstraat (30/01/09)

Een 24-jarige motorrijder is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij donderdagavond 29 januari, rond acht uur, met hoge snelheid door de drukke PC Hooftstraat reed en verschillende âwheeliesâ maakte. De Amsterdammer is aangehouden.

Een politieman in burger was getuige van het gevaarlijke rijgedrag en waarschuwde een motorsurveillant. Deze sprak de bestuurder arresteerde en vorderde het rijbwijs in. De man is na verhoor weer vrijgelaten. Hij is eerder aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag.