Dedecker neemt AL-AL keukens over...

30/01/2009 10:00

JB DE DECKER BVBA

Op 23 december 2008 nam "DEDECKER" (bvba J.B. De Decker) de keukenfabrikant AL-AL uit Kappelle-op-den-Bos over. Twee grote merken uit de Belgische keukenwereld bundelen hun krachten. De overname gebeurt met de goedkeuring van dhr. René Schelkens en dhr. Oswald De Beuckelaer die sinds 1998 aan het roer staan van AL-AL. "DEDECKER" uit Sint-Genesius-Rode is eigendom van de familie De Decker.


De merken AL-AL en DEDECKER blijven als merknaam bestaan. De nieuwe groep zal 150 medewerkers tellen en in 2009 een gecumuleerde omzet van meer dan 25.000.000 euro realiseren. Hiermee bevestigd de groep "DEDECKER" meteen zijn ambities aan de top van de Belgische keuken en badkamerbedrijven.


AL-AL werd opgericht in 1960 en produceert in Kappelle-op-den-Bos keukenmeubilair in "massieve kunststof". Via 5 exclusieve en gespecialiseerde zaken (Kapelle-op-den-Bos, Leuven, Gent, Brugge en Antwerpen) is AL-AL bij de consument bekend als aanbieder van keukenontwerpen in het premiumsegment. In 2009 zal AL-AL uitbreiden met een nieuw filiaal in de regio Kortrijk en Zuid-Brussel.


DEDECKER bestaat sinds 1915 en richt zich sinds 1962 op het ontwerpen en produceren van aanbouwkeukens. Sinds 1992 is DEDECKER ook een begrip in de markt van het badkamermeubilair. De recent vernieuwde en uitgebreide ultramoderne productiehallen van DEDECKER te Sint-Genesius-Rode, spreiden zich over 2 ha en liggen amper op 12km van het centrum van Brussel.


DEDECKER richt zich voornamelijk op de Belgische markt. Vandaag exporteert DEDECKER zijn producten naar Nederland, Luxemburg, Zwitserland en Frankrijk. "DEDECKER" keukens en badkamers worden verkocht via een netwerk van een 180-tal gespecialiseerde keuken en sanitairzaken in binnen- en buitenland.


DEDECKER nam in 1996 zijn grootste Zwitserse klant over en heeft daar in 2008 een omzet gerealiseerd van meer dan 8.000.000 ChF.


Met IDDK ( Interieur De Decker Keukens) bespeelt "DEDECKER" de markt van de bouwpromotoren. IDDK beschikt over 3 filialen (Wilrijk, Wevelgem, Oostkamp) en de toonzaal te Sint-Genesius-Rode ter ondersteuning van haar clientèle.


De familie De Decker wenst met deze nieuwe stap in de ontwikkeling van "DEDECKER" en "AL-AL" haar passie voor het Belgisch keuken- en badkamermeubilair te (her)bevestigen.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Te consulteren websites : www.dedecker.be - www.iddk.be - www.alal.be


Contactpersoon voor bijkomende info : Dhr. Francis De Decker (+ 32 2 380.27.90)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel