Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Huizenverkoop hapert: hypotheekvoorwaarden maken het verschil.

Obvion hypotheken bieden extra troeven in onzekere huizenmarkt

Heerlen 29 januari 2009 - Huizen staan langer te koop. Er wordt volop gespeculeerd over dalende rentetarieven en huizenprijzen. Tegenstrijdige berichten over het al dan niet strenger worden van acceptatiecriteria voor hypotheken doen de ronde. Het is geen makkelijke periode om een huis te verkopen. Extra troeven zoals de doorgeefregeling en de meeneemregeling van Obvion hypotheken bewijzen nu, meer dan ooit, hun nut.

Goedkoop is vaak duurkoop
De consument ervaart het kiezen van de geschikte hypotheek als een extra stressfactor. Hij is immers vooral geĂŻnteresseerd in de aanschaf van zijn nieuwe huis. Te vaak laat hij zich daarbij leiden door het rentetarief. Het is echter van essentieel belang dat de consument zich niet blindstaart op de maandelijkse lasten. Ongunstige hypotheekvoorwaarden kunnen in een latere fase immers alsnog tot hoge lasten leiden. Bijvoorbeeld bij de verkoop van het huis of bij een verhuizing. Terwijl bij het afsluiten van de hypotheek het rentetarief veelal doorslaggevend is, wordt dit tijdens de levensloop van de hypotheek al snel ondergeschikt. Als de markt- of de persoonlijke situatie wijzigt (echtscheiding, verhuizing, etc.), wordt de toegevoegde waarde van goede voorwaarden snel duidelijk. Goede hypotheekvoorwaarden kunnen dan echt het verschil maken.

Obvion hypotheken bieden de beste kwaliteit van de voorwaarden In recent onderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView werd de kwaliteit van de voorwaarden van de Obvion Basis hypotheek en de Obvion Hypotheek getoetst aan die van andere hypotheekverstrekkers. De voorwaarden van de Obvion hypotheken kwamen als beste uit het onderzoek naar voren. Ook de doorgeefregeling en de meeneemregeling scoorden kwalitatief erg hoog. De resultaten van dit onderzoek kunt u downloaden via www.obvion.nl.

Verhuizen? Neem de gunstige hypotheekvoorwaarden mee! Dankzij de meeneemregeling kan men bij de aanschaf van een nieuw huis de resterende rentevastperiode en de bijbehorende rente van de huidige hypotheek meenemen. Het rentepercentage en de resterende rentevastperiode van de afgeloste lening blijven gelden voor de nieuwe lening tot maximaal het bedrag van de restschuld. Is de nieuwe lening hoger, dan wordt voor deze 'meeneemverhoging' een nieuw leningdeel tegen de dagrente gesloten. Bij andere geldverstrekkers wordt het oude rentetarief vaak gemiddeld met het nieuwe rentetarief. De consument heeft bij Obvion de keuze uit alle rentevastperioden.

De afsluitkosten bij een meeneemregeling bedragen slechts 0,5% over het meegenomen gedeelte. Obvion biedt de consument minimaal 7 maanden de tijd voor het 'meenemen' van de voorwaarden. De nieuwe lening dient uiterlijk 3 maanden na het afsluiten van de huidige lening te worden aangevraagd. Hierna heeft men dan nog 4 maanden de tijd om deze te laten passeren bij de notaris. Deze termijn kan bovendien kosteloos verlengd worden met 4 maanden bij een Obvion Basis Hypotheek of 8 maanden bij een Obvion hypotheek. Bij andere aanbieders bedraagt deze periode 3 tot 6 maanden.

Verkoop je huis met een lage hypotheekrente
Bij de doorgeefregeling worden de rentecondities van de Obvion Hypotheek of de Obvion Basis hypotheek doorgegeven aan de nieuwe eigenaar van het huis. Zo kan samen met het huis, het rentetarief en de resterende rentevastperiode van de afgeloste lening doorgegeven worden. De kopers kunnen de resterende rentevastperiode en het rentetarief overnemen, tot maximaal het bedrag van de schuldrest van de afgeloste lening. Indien hun nieuwe lening hoger is, wordt deze 'doorgeefverhoging' als nieuw leningdeel tegen de dagrente gesloten.

Kies de hypotheek die bij jou past
Obvion is een verantwoorde hypotheekverstrekker. Daarom werkt zij uitsluitend met onafhankelijke, kwalitatieve hypotheekadviseurs. Dankzij hun excellent advies wordt de consument begeleid bij het kiezen van de hypotheek die het best bij hem past. Ter voorbereiding op het hypotheekgesprek ontwikkelde Obvion een hypotheekpocket 'Meepraten over hypotheken' met onafhankelijke informatie over hypotheken. Bij het maken van een afspraak met een hypotheekadviseur kan deze kosteloos aangevraagd worden via www.obvion.nl.

Over Obvion
Obvion (www.obvion.nl) is een eigentijds hypotheekbedrijf dat samen met de beste tussenpersonen verantwoorde hypotheken verstrekt, en daarbij de beste service biedt. Het belang van consument en maatschappij staan voorop. Obvion opereert vanuit Heerlen en richt zich met 350 enthousiaste medewerkers uitsluitend op de markt van onafhankelijke tussenpersonen. Dat doet Obvion, voortgekomen uit een samenwerkingsverband van Rabobank en ABP, met een filosofie die gebaseerd is op zes pijlers: open & eerlijk, onafhankelijk, snel & flexibel, professioneel, verantwoord en persoonlijke aandacht.

NOOT VOOR DE REDACTIE EN