Puratos en Fugeia zetten een samenwerking op om een nieuw brood te ontwikkelen met positieve effecten op de spijsvertering

30/01/2009 11:00

Puratos

Puratos Group en Fugeia kondigden vandaag hun samenwerkingsverband aan, gericht op het ontwikkelen van brood- en patisserieproducten met positieve effecten op de spijsvertering.


De gezamenlijk ontwikkelde technologie maakt vezels uit granen, zoals tarwe of rogge, beter toegankelijk voor vertering door goede bacteriën in de dikke darm. Op deze manier werken de geactiveerde vezels als prebiotische substraten voor de darmflora. Wat de technologie uniek maakt, is dat de natuurlijk aanwezige graanvezels tijdens het gewone broodproductieproces geactiveerd worden, waardoor de toevoeging van vezels uit vreemde bronnen overbodig wordt.





Als onderdeel van de overeenkomst tussen Puratos en Fugeia, wordt brood met geactiveerde graanvezels momenteel klinisch getest op menselijke vrijwilligers door de Katholieke Universiteit Leuven en Fugeia.





Filip Arnaut, R&D-directeur bij Puratos, verklaarde: "We zijn bijzonder verheugd over de samenwerking met Fugeia. De technologie heeft uitstekende troeven om succesvol te worden toegepast in Puratos-producten voor artisanale en industriële bakkers en patissiers. De samenwerking past perfect in onze strategie om voortdurend innoverende producten te ontwikkelen, in het bijzonder producten die de gezondheid bevorderen."





Willem Broekaert, medeoprichter en algemeen directeur van Fugeia, gaf het volgende commentaar: "We zijn zeer trots op onze samenwerking met Puratos. De uitgebreide knowhow van Puratos inzake de bakkerijindustrie heeft sterk bijgedragen om deze technologie op een relatief korte termijn te brengen van het stadium van onderzoek tot een marktrijp concept." Jan Delcour, medeoprichter van Fugeia en professor aan de Katholieke Universiteit Leuven, voegde het volgende toe: "Het geeft bijzonder veel voldoening om te zien dat deze technologie, die oorspronkelijk door ons onderzoeksteam van de Leuvense Universiteit werd ontwikkeld en later werd overgebracht naar Fugeia, nu goed op weg is om de markt te veroveren. Dit illustreert nogmaals de waarde van de integratie van de volledige kennisketen vanaf basisonderzoek over toepassingsgericht onderzoek tot industriële toepassingen die nuttig zijn voor de consument".





Over Puratos


Puratos is een internationale groep die ingrediënten en half afgewerkte producten vervaardigt voor de bakkerij-, de patisserie- en de chocoladesector met een specifieke aanpak naar artisanalen, retailers of industriëlen. Door zijn vertikaal geïntegreerde productie van enzymen, emulgatoren en desems kan Puratos aan zijn klanten een unieke kennis van ingrediënten, een expertise in toepassingen, en innovatieve oplossingen aanbieden. Met een omzet van 1 miljard euro is Puratos wereldwijd aanwezig in een 100tal landen en heeft 50 productiesites. De hoofdzetel is gevestigd in Groot-Bijgaarden, België.


Ontdek meer over Puratos: www.puratos.com





OverFugeia Fugeia is een technologiebedrijf gericht op het ontwikkelen van innovatieve en hoogwaardige voedselingrediënten. Het bedrijf werd in februari 2008 opgericht als spin-off van de Katholieke Universiteit Leuven en de hogeschool Sint-Lieven, en is gevestigd te Leuven, België. Het wordt gefinancierd door een internationaal consortium van investeerders, waaronder Tate & Lyle Ventures, Agri Investment Fund, Gemma Frisius Fund, KBC Arkiv, en Fortis Private Equity Arkimedes.


Ontdek meer over Fugeia : www.fugeia.com





Voor meer informatie, contacteer:





PURATOS NV


Industrialaan 25


Zone Maalbeek


B-1702 Groot-Bijgaarden


België


Tel:+32 2 481 44 44


Fax: + 32 2 466 25 81


E-mail: info@puratos.com





of





FUGEIA NV


Gaston Geenslaan 1


B-3001 Leuven


België


Tel.: +32 16 751375


Fax: +32 16 751378


E-mail: info@fugeia.com


Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel