Rijksmuseum van Oudheden


---


PERSBERICHT

30 januari 2009

Tentoonstelling Bierenbroodspot in Rijksmuseum van Oudheden wegens succes verlengd

De tentoonstelling 'Beyond the Horizon' van Gerti Bierenbroodspot in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden wordt vanwege grote belangstelling verlengd tot en met 3 mei 2009. Vanaf de opening op 17 december jl. telde 'Beyond the Horizon' reeds 15.000 bezoekers.

De rijkdom van de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden vormde het uitgangpunt voor haar expositie 'Beyond the Horizon'. Te zien zijn metershoge beschilderde doeken, sculpturen en gedichten, gecombineerd met enkele objecten uit de museumcollectie. Om voor de tentoonstelling te schetsen en te ontwerpen werkte de kunstenaar wekenlang op blote voeten in de zalen van het museum, gewapend met schildersezel, verf en penselen. 'Een unieke totaalbeleving en een unieke interactie met het publiek', aldus Bierenbroodspot.

Bij de tentoonstelling verscheen een gelijknamige publicatie (14,95 Euro in Museumshop) en een route van Bierenbroodpots favoriete voorwerpen in de vaste opstelling van het museum. Op loopafstand van het museum opende de kunstnaar 'Bierenbroodspot's World', met nieuw werk en een selectie uit haar atelier (Lokhorststraat 21, tegenover de Latijnse School).