Ingezonden persbericht



---


Uitdagende marktcondities dwingen luchtvaartmaatschappijen om naar de Revenue Integrity te kijken

Amadeus breidt marktleiderschap uit in revenue integrity met meer dan 50 luchtvaartmaatschappijen, inclusief de recentelijk getekende overeenkomsten met Bulgaria Airlines, Saudi Arabian Airlines, Singapore Airlines en TAP Air Portugal

Air France wordt de eerste luchtvaartmaatschappij die Automated Ticketing Limits, de nieuwe omzet integriteit oplossing van Amadeus, inzet

Hoofddorp, 30 januari 2009 - In de huidige economische situatie is het van vitaal belang dat luchtvaartmaatschappijen alle mogelijke inkomstbronnen benutten en boekingen die geen inkomsten genereren, verwijderen. Hiervoor heeft Amadeus zijn Revenue Integrity portfolio uitgebreid met de lancering van de Automated Ticketing Limits oplossing. Deze oplossing biedt innovatieve vluchtbevestigende componenten omdat het Žreal-timeŽ de hoeveelheid beschikbare tickets en de mogelijke beperkingen voor de reisagenten beschikbaar maakt.

Revenue Integrity van Amadeus is marktleider op dit gebied en verwerkt meer dan 1,6 miljoen boekingen per dag die samen goed zijn voor bijna 60% van al het Amerikaanse binnenlandse passagiersvervoer. Amadeus registreert een continuerende sterke vraag naar dit product, vooral met de in 2008 getekende overeenkomst met tien grote luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Amadeus Revenue Intergity helpt luchtvaartmaatschappijen bij de optimalisatie van hun inkomsten. Dit wordt bereikt door het checken van elke reservering met voorafgestelde bedrijfsregels, waarbij reserveringen die niet aansluiten op de bedrijfsregels of waarschijnlijk niet gebruikt worden, worden opgespoord en verwerkt. Het wegwerken van deze niet-productieve boekingen geeft de luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om de zitplaatsen alsnog te verkopen, met maximalisatie inkomsten als gevolg.

Automated Ticketing Limits is ontwikkeld in samenwerking met de luchtvaartklanten van Amadeus en het kan als Žstand-aloneŽ oplossing verkocht worden of als onderdeel van het Amadeus Revenue Integrity. Air France is de eerste luchtvaartmaatschappij die Amadeus Automated Ticketing Limits lanceert.
- einde -
Opmerkingen voor de redactie

Over Amadeus
Amadeus biedt een breed aanbod van technologische- en distributieoplossingen voor de hotelindustrie. Amadeus Revenue Management System kan de opbrengst van een hotel laten toenemen met 4 - 8 % en heeft momenteel 1.450 klanten in 35 landen. 6.700 hotels in 75 landen gebruiken Amadeus Property Management System en 80.000 hotels verkopen hun kamers wereldwijd via de distributieoplossingen van Amadeus.

Amadeus is voor aanbieders, verkopers en afnemers van reizen de favoriete technologiepartner in de branche. Amadeus levert distributie-, IT- en verkoopoplossingen waarmee de klant kan inspelen op, groeien binnen en succes hebben in de snel veranderende reisindustrie. Tot de groepen klanten behoren aanbieders van reizen (luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, veerbootbedrijven, cruiselijnen, verzekeringsmaatschappijen en touroperators), verkopers van reizen (reisbureaus) en afnemers van reizen (bedrijven en reizigers). De oplossingen zijn ingedeeld in vier categorieën: Distribution & Content, Sales & e-Commerce, Business Management en Services & Consulting.

De belangrijkste bedrijfslocaties van Amadeus bevinden zich in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding (operationele taken - centrum voor gegevensverwerking). Daarnaast heeft Amadeus regionale kantoren in Miami, Buenos Aires en Bangkok. Op klantniveau is Amadeus actief in 76 landen en op meer dan 217 markten. Amadeus heeft wereldwijd meer dan 8.600 werknemers met 105 verschillende nationaliteiten in dienst.

Meer informatie over Amadeus vindt u op: www.benelux.amadeus.com

Contactgegevens:
Amadeus Benelux Improve Communication Network
Luc Pannecoeck Ocky Wiemeyer
Tel: +32 2 257 99 11 / +31 23 554 1430 Tel: +31 20 7155330 Fax: +32 2 460 03 84 / +31 23 562 4272 Fax: +31 20 7155339 E-mail: infobe@benelux.amadeus.com/ E-mail: ocky@improve-network.com infonl@benelux.amadeus.com


---- --