Ingezonden persbericht


EA EN STEVEN SPIELBERG KONDIGEN BOOM BLOX SMASH PARTY AAN

het vervolg op het veelgeprezen BOOM BLOX neemt spelers mee van de diepzee naar de ruimte voor een feestje dat iedereen kan organiseren

Schiphol-Rijk, 30 januari 2009 - Maak je op voor ultieme blox-actie, want vandaag heeft Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) BOOM BLOX(TM) Smash Party aangekondigd voor de Wii(TM), het vervolg op het veelgeprezen BOOM BLOX(TM) voor de Wii. Voor BOOM BLOX Smash Party werkte EA wederom samen met producent Steven Spielberg. De destructieve pret bereikt nu nog nieuwere hoogtepunten dankzij de nóg uitgebreidere multiplayer-mogelijkheden en de ruim 400 nieuwe levels. Levels waarin spelers van alle leeftijden samen spannende puzzels kunnen oplossen onder water zonder zwaartekracht en nog veel meer!

"BOOM BLOX Smash Party is een waanzinnige sociale game-ervaring," zegt Steven Spielberg. "We weten dat familie en vrienden samen veel plezier beleefden aan het oorspronkelijke BOOM BLOX, met BOOM BLOX Smash Party hebben we nu nog explosievere multiplayer-mogelijkheden ontwikkeld."

BOOM BLOX Smash Party is nog leuker om te spelen met vrienden en familie, aangezien het ten opzichte van het oorspronkelijke spel twee keer zoveel multiplayer-uitdagingen biedt en er nu zelfs uitdagingen zijn voor teams! Spelers kunnen met of tegen hun vrienden spelen, in hun eentje of in een team, blokken omverwerpen, torens vernielen en blokken en personages wegslingeren en lanceren, voor urenlange, energieke pret voor het hele gezin!

BOOM BLOX Smash Party zit boordevol nieuwe features die samen één groot feest vormen! Het spel bevat nieuwe bloktypen zoals virus- en transportblokken, cilinders en driehoeken en nieuwe tools die garant staan voor nog meer destructieve pret. Spelers zullen varianten tegenkomen op gameplay-favorieten uit BOOM BLOX, zoals gooien en grijpen maar kunnen hun tegenstanders nu ook wegslingeren, lanceren en wegblazen met nieuwe functies zoals kanon, paintball en katapult.

Zelfs de personages doen mee aan de actie, want in BOOM BLOX Smash Party vind je een nieuwe cast van gekke bloxpersonages. Deze keer moedigen ze je niet alleen aan, maar zijn ze zelf blokken die je kunt gooien, stapelen of zelfs lanceren en waarmee je dus nog meer gekte en chaos creëert!

Online gaat de pret verder, aangezien BOOM BLOX Smash Party de spelers in staat stelt om nieuwe levels te downloaden via Internet. Met één druk op de knop kunnen spelers nieuwe levels van EA, maar ook levels gecreëerd door leden van de BOOM BLOX Smash Party-community ophalen, spelen en beoordelen. Met de eenvoudig te gebruiken creatiemodus hebben spelers nu de mogelijkheid om de levels die zij zelf hebben gemaakt, te delen met vrienden of zelfs met de hele wereld! De uitgebreide creatiemodus stelt spelers in staat om te bouwen en te creëren als nooit tevoren en biedt hen dezelfde tools als waarmee het ontwikkelingsteam van EA alle levels van het spel heeft gecreëerd!

"In BOOM BLOX Smash Party voeren we de spelelementen tot het uiterste door," zegt Amir Rahimi, Senior Producer. "In het oorspronkelijke BOOM BLOX concentreerden we ons op het perfectioneren van het eigenlijke spel, nu kunnen we de grenzen ervan verleggen en daarmee nieuwe uitdagingen en compleet nieuwe manieren van spelen bieden."

BOOM BLOX Smash Party, ontwikkeld door EA Casual Studios, is vanaf de lente van 2009 verkrijgbaar in Nederland. BOOM BLOX Smash Party heeft nog geen PEGI beoordeling. Ga voor meer informatie naar http://www.electronicarts.nl.

###

Over de samenwerking tussen EA en Steven Spielberg

In 2005 gingen EA en Steven Spielberg een samenwerking van meerdere jaren aan, waaruit drie nieuwe, originele franchises zouden voortkomen. EA bezit de intellectueel eigendomsrechten en de franchises zullen worden ontwikkeld, gepubliceerd en wereldwijd worden verspreid door EA. Spielberg heeft nauw samengewerkt met de ontwikkelingsteams van EA in de EALA-studio in Playa Vista, om zijn kenmerkende stijl van verhalen vertellen te lenen aan het concept, het ontwerp en de artistieke visie van de unieke spellen.

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is 's werelds grootste ontwikkelaar en uitgever op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City in Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, release en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS Freestyle(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.electronicarts.nl. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten (enkel in het Engels) vind je op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle, POGO en BOOM BLOX zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de VS en/of in andere landen. Wii is een handelsmerk van Nintendo. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Perscontact:

Tjerk Mellink & Robbert Minderhoud

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl