Gemeente IJsselstein


Dr. Renardel de Lavalette Koninklijk onderscheiden

Datum: maandag 2 februari 2009

Dr. Renardel de Lavalette is vrijdag 30 januari 2009 bij zijn afscheid als kinderarts in het Antonius Ziekenhuis benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Burgemeester Van den Brink reikte hem de Koninklijke onderscheiding uit.
Dr. Renardel de Lavalette nam na 32 jaar afscheid als kinderarts. Een arts met deskundigheid, passie, bevlogenheid en enthousiasme. Zowel naar de collega kinderartsen, co-assistenten, verpleegkundigen en kinderartsen in opleiding, alswel naar zijn patiënten en hun ouders. Een kinderarts die de zorg voor het kind altijd centraal stelde. Dr. Renardel de Lavalette heeft zich in de afgelopen jaren bijzonder ingespannen voor zorgvernieuwing voor kinderen met ADHD, diabetes mellitius en erfelijke en aangeboren afwijkingen. In zijn werk heeft hij altijd een groot aandeel gehad in de complexe zorg voor kinderen met zeldzame aangeboren en syndromale aandoeningen, en daarmee was hij subspecialist op dit gebied, lang voordat dit als zodanig officieel werd erkend.
In bestuurlijke functies heeft dr. Renardel de Lavalette bijgedragen aan een goede meer ketengerichte, organisatiestructuur binnen de kindergeneeskunde.
Ook is decorandus al vele jaren actief als vrijwilliger bij de Stichting Roemeense Kinderhulp. Zowel bij activiteiten waarbij geldt: de `mouwen opstropen en aanpakken', alsook zijn professionele hulp inzetten voor het welzijn voor de kinderen in het familiekinderhuis Tinkerbell in Roemenië. Meerdere keren bezocht hij het tehuis en adviezen gegeven over de behandeling van zieke kinderen.