Maatschappelijk Jaarverslag Rabobank valt wederom in de prijzen


ROTTERDAM, 20090130 -- Staatssecretaris Heemskerk heeft donderdag 29 januari 2009 de resultaten van de Transparantiebenchmark 2008 bekendgemaakt. Op nummer één staat, net als vorig jaar, de Rabobank. Al tien jaar lang ondersteunt adviesbureau BECO de Rabobank bij het tot stand komen van het Maatschappelijk Jaarverslag. De Rabobank valt regelmatig in de prijzen met haar Maatschappelijk Jaarverslag. De reden hiervoor is constante aandacht voor verbetering en innovatie. Zo is voor het verslag over 2007 gekozen voor een presentatie op internet die het zoeken naar informatie makkelijker maakt voor de gebruiker. Voor 2008 is de ambitie dit nog verder te verbeteren.

De Transparantiebenchmark geeft een oordeel over de kwaliteit van de maatschappelijke verslaggeving van 170 grote Nederlandse ondernemingen en wordt jaarlijks uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. De Rabobank voert al enkele jaren de kopgroep aan en haalt dit jaar wederom 96 van de maximaal 100 punten.

Olaf Brugman van de Rabobank onderschrijft het belang van de samenwerking met BECO: "de ondersteuning en het deskundige advies van BECO zijn een belangrijke factor in de totstandkoming van ons maatschappelijk jaarverslag." Projectleider Carolien van Wersch van BECO is trots op de prijs die de Rabobank in ontvangst mag nemen voor het Maatschappelijk Jaarverslag. "Deze prijs is een compliment aan alle mensen binnen de Rabobank die zich inzetten om het werk van de bank duurzamer te maken. Van de toegankelijkheid vergroten voor groepen met een beperktheid tot het verduurzamen van het financieringsbeleid en het eigen energieverbruik, om maar enkele onderwerpen te noemen. Inmiddels is BECO ruim tien jaar de duurzaamheidsadviseur van de Rabobank. Het is goed om te zien wat voor grote stappen gezet zijn op het gebied van verduurzaming, zowel in de verslaglegging als in de implementatie van MVO."

Meer informatie over de Transparantie benchmark en Maatschappelijke Jaarverslaglegging: Carolien van Wersch (wersch@beco.nl).

BECO





Ingezonden persbericht