Protestantse Kerk in Nederland


CW-ontmoetingsdag

vr 30 januari 2009
Het Bezinningscentrum van de Protestantse Kerk en de redactie van het Centraal Weekblad (CW) organiseren op 30 januari 2009 de CW-ontmoetingsdag.

Op deze dag lezen dr. Arjan Plaisier, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk, en Peter Sleebos, voorzitter van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE), elkaar publiekelijk een brief voor waarin zij toenadering bepleiten tussen beide geloofsgemeenschappen.

Ds. Arenda Haasnoot, tweede voorzitter van de synode van de Protestantse Kerk, geeft een overzicht van de ontwikkelingen in protestants-evangelisch Nederland. Jurjen Beumer, diaconaal predikant te Haarlem, zal spreken over spiritualiteit en engagement over kerkgrenzen heen. Het thema van de ontmoetingsdag is Gedeeld geloven.

De dag biedt een gevarieerd programma met sprekers en workshops zoals een culinaire workshop van kookdominee Han Wilmink, een voordracht over kerkelijk jargon door woordkunstenaar Otto de Bruijne, een workshop waarbij gezongen kan worden onder leiding van kerkmusicus Kees van Setten (Psalmen voor Nu) en een workshop waar de stilte gezocht kan worden met retraitecentrum De Spil. De dag wordt afgesloten met hapjes, gemaakt door de deelnemers aan de workshop culinair.

De CW-ontmoetingsdag wordt gehouden in De Schakel, Oranjelaan 10 te Nijkerk. Het ochtendprogramma is van 9.30-12.00 uur, het middagprogramma van 13.00-16.00 uur. Deelname kost EUR 15.

Informatie: www.centraalweekblad.nl/ontmoetingsdag. Aanmelden (tot 16 januari 2009) tel. (0343) 52 42 58, e-mail bezinningscentrum@pkn.nl.