Gemeente Hilversum

TG Winterberg met Danke fur die Badehose in Theater Achterom

30 januari 2009

Aanvang 20.15 uur

Reizend door de loopgraven van Duitsland en Frankrijk in de jaren na de grote oorlog, schrijft de zwemmer Werner Schuphan aan zijn financiële weldoener en zwemvriend, Erich Hengst. Uit de brieven komen de littekens naar voren die de eerste wereldoorlog in het landschap en de mensen heeft achtergelaten. Duitsland likt haar wonden en maakt zich op voor een nieuwe oorlog, terwijl haar inwoners uit alle macht trachten te overleven. Als Erich de brieven leest komen ze één voor één in zijn vergeten en versleten huiskamer tot leven door het gebruik van zowel levensgrote poppen, als miniatuur-karakters.
Tussen de waslijnen vol zwembroeken, scharrelt hij oud en eenzaam rond. Onder het stof blijkt een verrassend kleurrijk verleden schuil te gaan. De oude fauteuil transformeert tot gezellige Franse kroeg en het blad van het dressoir blijkt een heus wedstrijdbad te zijn.

TG Winterberg is een bijzonder theatergezelschap dat energieke beeldende voorstellingen maakt waarin objecten, poppen en acteurs op eigenzinnige wijze worden gecombineerd.

Toegang EUR 13,00

Adres
Theater Achterom, Eemnesserweg 7a, 1221 CT Hilversum