Ingezonden persbericht


Persbericht - 26 januari 2009

Tewaterlating Multi Purpose Offshore Support Vessel - Hos Iron Horse

IHC Merwede BV, is trots om de tewaterlating aan te kondigen van een Multi Purpose Offshore Support Vessel voor Hornbeck Offshore Services LLC van Covington in Louisiana United States. De tewaterlating zal plaatsvinden op vrijdag 30 januari 2009 op de IHC Merwede Offshore & Marine werf in Hardinxveld-Giessendam.

Belangstellenden die de tewaterlating mee willen maken nodigen wij van harte uit aanwezig te zijn. De tewaterlating vindt plaats om ca. 19.30 uur op onderstaand adres:

IHC Merwede Offshore & Marine
Rivierdijk 586
3370 AA Hardinxveld-Giessendam
Nederland
Tel.nr.: +31 184 677 300
Fax nr.: +31 184 677 301
E-mail: shipyard.mws@ihcmerwede.com

U wordt geadviseerd om ruimschoots van te voren aanwezig te zijn.

In april 2007 heeft IHC Merwede Offshore & Marine het contract gekregen voor het ontwerpen en bouwen van het nieuwe Multi Purpose Offshore Support Vessel voor Hornbeck Offshore Services. IHC Merwede Offshore & Marine heeft het contract gekregen omdat zij in staat was het schip te ontwerpen en te bouwen met de integratie van de kranen en ROV installatie volledig in overeenstemming met de eisen en wensen van de rederij met een snelle levertermijn.

Het schip, waarvan de kiellegging heeft plaatsgevonden op 23 juli 2008 zal de naam Hos Iron Horse krijgen. De doop van het schip zal plaatsen vinden tijdens de oplevering in het derde kwartaal van 2009.

De Hos Iron Horse is een veelzijdig schip, geschikt voor wereldwijde operaties. Hornbeck Offshore Services is voornemens het schip in eerste instantie in te zetten in de diepe wateren van de Golf van Mexico. Het schip is met haar diepwater- en dekkranen en 'moonpool' ontworpen voor een uitgebreide serie offshore constructie activiteiten. Maar ook voor meer karakteristieke en specifieke wensen en eisen. De 'moonpool', een koker door het schip, bevordert onderzeese werkzaamheden. Deze werkzaamheden worden ondersteund door 2 ROV's welke geïnstalleerd zijn in de hangar.

Het schip is uitgerust met een 400 ton mast kraan, welke tot 3.000 meter diepte kan opereren. Daarnaast heeft het schip een 120 ton 'knuckle boom' kraan. Verder heeft het schip een helikopterdek en een accommodatie voor 100 personen.

Aanvullende informatie:

Hoofdkenmerken

Lenge over alles 131,70 m
Lengte tussen de loodlijnen op ontwerpdiepgang 111,70 m Breedte 22,00 m
Diepgang 9,50 m
Vaarsnelheid 13.00 kn
Draagvermogen 9,440 t
DP Class 3
Ontwerp diepgang 6,25 m
Maximum diepgang 6,75 m

Profiel IHC Merwede
IHC Merwede richt zich op de voortdurende ontwikkeling van haar ontwerp- en bouwactiviteiten voor de gespecialiseerde scheepsbouw, m.n. bagger en offshore. IHC Merwede is wereldmarktleider in de bouw van gespecialiseerd baggermaterieel. Daarnaast is IHC Merwede wereldmarktleider voor het ontwerp en de bouw van complexe, klantspecifieke schepen voor de offshore markt. Tot de klantenkring van IHC Merwede behoren grote baggerbedrijven, olie- en gasconcerns, offshore contractors en overheden. Bij IHC Merwede zijn ongeveer 3.400 medewerkers in vaste dienst, verspreid over de bedrijfslocaties in Nederland. Ook zijn er vestigingen in Engeland, China, India, Midden-Oosten, Nigeria, Rusland, Singapore Slowakije en de Verenigde Staten.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht